6 évnél régebbi cikk

Fesztiválpénzekkel mutyiztak - Fejér megyei érintett is van (frissítve!)
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels.com
Fesztiválpénzekkel mutyiztak - Fejér megyei érintett is van (frissítve!)

Fesztiválszervezők ellen nyomoz a NAV, akik a belépőkből származó bevételt eltitkolták, a pénzt pedig külföldi bankszámlákra rejtették. Mintegy 2,7 milliárd forintot mostak át ezzel a technikával.

A rendezvények bevételét nem vallották be és persze adót sem fizettek - ezzel gyanúsítja a NAV azt a Fejér megyei férfit és két társát, akikre a napokban csaptak le. 

Sajtóinformációk szerint a NAV az Ozora Fesztivál szervezőinél tartott ellenőrzést.

A fesztiválszervezők technikája egyáltalán nem volt újszerű: a jegyértékesítéshez ciprusi cégeket használtak, a pénz egy részét egy szlovák társasághoz utalták, ahonnan azt készpénzben felvették, illetve továbbutalták más szlovák bankszámlákra. A költségvetésnek okozott vagyoni hátrány meghaladja a 360 millió forintot, míg a pénzmosással érintett összeg mintegy 2,7 milliárd forint.

A NAV nyomozói 11 helyszínen tartottak házkutatást, az akcióban 3 gyanúsítottat hallgattak ki és lefoglaltak magyar, valamint külföldi bankszámlákat, 60 millió forint készpénzt és egy nagy értékű BMW személygépkocsit. A bűnös vagyonból összesen 558 millió forint összegű vagyont biztosítottak. 

A nyomozást a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága folytatja. Az elkövetőknek pénzmosás és költségvetési csalás bűntett miatt kell felelniük, tettükért akár 8 év szabadságvesztésre is számíthatnak.
(forrás: NAV)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek