6 évnél régebbi cikk

Romárió, Suarez, Van Nistelrooy - illusztris társaság tagja lett Nikolics Nemanja
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaRomárió, Suarez, Van Nistelrooy - illusztris társaság tagja lett Nikolics Nemanja
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined

Hogy mi a közös a három sztárjátékosban és a Videoton egykori gólvágójában? Az, hogy pályafutásuk során három különböző országban is gólkirályi címet szereztek. Nikolics az amerikai profi-bajnokság, az MLS napokban befejeződött alapszakaszában 24 góllal lett a legeredményesebb, így a Videoton és a Legia Varsó után a Chicago Fire játékosaként is a legjobb góllövőként végzett, pályafutása során immár ötödször.

Nikolics a Vidiben háromszor is a magyar bajnokság legjobb góllövőjeként zárt (2010, 2014, 2015), majd 2016 tavaszán a lengyel Legia színeiben is gólkirály lett. Most a Chicago Fire mezében meg sem állt 24 gólig az MLS alapszakaszában, a liga egy pörgős videóban foglalta össze Niko találatait.

Nikolicsnál az MLS 1996 óta íródó történetében csak öten szereztek több gólt egy idényben: Roy Lassiter (Tampa Bay Mutiny, 1996), Chris Wondolowski (San Jose Earthquakes, 2012) és Bradley Wright-Phillips (New York Red Bulls, 2014) 27-27, míg Stern John (Columbus Crew, 1998) és Mamadou Diallo (Tampa Bay Mutiny, 2000) 26-26 találatig jutott.

2005 óta a góllövőverseny „MLS Golden Boot” néven fut, Nikolicsnál a legutóbbi 13 szezonban csupán Wondolowski és Wright-Phillips volt eredményesebb. A magyar válogatott játékos 33 mérkőzésen szerezte a 24 találatát, ez 0.73-as meccsátlagot jelent. Nála jobb eredményt a két 27 gólos elődjén kívül Landon Donovan ért el, aki 2008-ban 25 találkozón hozott össze 20 gólt (0.80-as átlag).

„Sikerült! Három különböző országban, négy egymást követő évben lettem gólkirály – a Vidi és a Legia után Chicagóban is enyém a Golden Boot! Büszke vagyok arra, amit elértem, köszönöm Chicagónak, hogy az első naptól mögöttem áll, a társaknak, a stábnak és a szurkolóknak a támogatást. Ez a díj mindannyiunké!” – írta közösségi oldalán a zentai születésű támadó.

(Forrás: nemzetisport.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek