6 évnél régebbi cikk

Egy órával többet aludhatunk - ne felejtsd el az órát átállítani!
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Egy órával többet aludhatunk - ne felejtsd el az órát átállítani!

Kezdődik a téli időszámítás! Ma éjjel kell átállítani az órát, hátra.

Rohamléptekkel rövidülnek a nappalok, ami a fény- és napimádóknak húsbavágó érzés, az óraátállítás azonban néhány napig nekik is enyhe gyógyírt jelenthet: igen, vissza kell állítani az órát, vagyis ma éjjeltől hivatalosan is egy órával többet aludhatunk. Persze ez csak néhány napig jelent felüdülést.

Amennyiben nem lennénk olyan szerencsések, hogy feledékenységünk maximum egy vasárnapi kinyújtott lustálkodást okoz, szólunk:

Október 29-én, vagyis vasárnaptól elkezdődik a téli időszámítás, az órákat hajnali háromkor hajnali kettőre állítjuk vissza.

Nem tudom, ki hogy van vele, számomra ez az óra ide-oda állítgatás eléggé nyűgös, amíg pedig igazán picik voltak a gyerekek, kimondottan veszőfutásnak éreztem az első hetet, mire újra visszaigazodott a napirend és mindenki megszokta, hogy mennyi az annyi.

Ez most sem könnyebb, de hát a pénz beszél, hiszen a legfőbb érve az 1980-ban újra bevezetett nyári időszámításnak a spórolás: elvileg csak hazánk évente négy és öt milliárd forint közötti összeget takarít meg, ami fejenként négy-ötezer forintot jelent. Úgyhogy mese nincs, óraátállítás vasárnap éjjel!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek