6 évnél régebbi cikk

Fehérvár Hangja 2017: túl az elődöntőn, jöhet a finálé
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvár Hangja 2017: túl az elődöntőn, jöhet a finálé

Egyre közelebb a Fehérvár Hangja 2017-es kiírásának a döntője, ám előtte még november 11-én az Alba Plaza nagyszínpadán megrendezett elődöntőben kellett megmérettetniük magukat a fiatal énekeseknek.

Ismét mikrofont ragadtak a Fehérvár Hangja idei szériájának lelkes versenyzői, ugyanis az elődöntőben kellett bebizonyítaniuk, érdemesek arra, hogy bekerüljenek a december 9-én, a Vörösmarty Színházban megrendezendő nagyszabású döntőbe. A Plaza nagyszínpadán lezavart erőpróba külön pikantériája az volt, hogy a tehetségek ezúttal nemcsak a zsűri előtt szerepeltek, hanem egy show keretében már a nagyközönség is a csodájára járhatott Székesfehérvár aranytorkú énekeseinek. Így aztán bőven kijutott az izgalomból:

"Nagyon, nagyon izgulok, de én mindig felkészülök a legrosszabbra és akkor nem ér meglepetés. A közönség miatt nem, a zsűri véleménye miatt viszont jobban stresszelek. Itt van Pásztor Anna is, és ha ő azt mondja, hogy rossz, amit csinálok, akkor az tényleg rossz. Két éve is részt vettem a Fehérvár Hangja versenyen és szintén bejutottam a huszonnégybe, akkor jobban izgultam, így idén a cél a tizenkettő és a döntő."

Lapu Lilla, versenyző

Külön öröm volt, hogy nemcsak acapellában hallhattuk a fiatalokat, hanem most már zenei kísérettel megfűszerezve robbanthatták fel a színpadot. A huszonnégy versenyző olyan neves előadók slágereit adta elő, mint Demi Lovato, Santana, Shawn Mendes, Etta James, Adele és Christina Aguilera, és ha nem lett volna elég a neves zsűri (Pásztor Anna, az Anna and the Barbies zenekar vezetője, Magán Olivér a Peet Project billentyűse, Fehér Adrienn énekesnő, színésznő és Vörös Tamás jazz-zenész) kíváncsi tekintete, akkor ott volt még a közönség is, akik láthatóan nagyon élvezték a produkciókat.

Pánczél Judit egy nagyon szép lírai számmal készült, majd miután értékelte a zsűri, én is faggattam egy kicsit:

"Hát ez most annyira nem sikerült jól. Bár nagyon izgultam, de közben élveztem, hogy nagyközönség előtt is énekelhettem. Próbáltam elnyomni magamban, hogy ne stresszeljek, csak az énekre koncentráljak, mindig csak egyenesen előre. Meglátjuk, mi lesz."

Aztán ahogy lenni szokott (egyszer minden jó véget ér), az énekek után a szigorú zsűrinek döntenie kellett és megfelezték a mezőnyt, így már csak tizenketten készülhetnek tovább a várva várt Fehérvár Hangja 2017-es fináléjára.

Ha esetleg nem voltál ott, akkor itt van még néhány fotó az elődöntőről:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek