6 évnél régebbi cikk

A legenda visszatér - Újraindul a Kockás!
Fehérvár Médiacentrum fotójaA legenda visszatér - Újraindul a Kockás!

Pif, Cogan, Rahan, Artur - ha ezek a nevek mondanak valamit e sorok olvasójának, akkor most biztosan megugrik az adrenalinszintje. Gyerekkorunk kedvenc képregénye, a Kockás nem is egy, minimum három generáció (főleg fiútagjait) repítette el a képregények varázslatos világába. Jelentjük, a legenda visszatér, decemberben újra megjelenik a Kockás.

Jómagam imádtam a Kockást, gyűjtöttem, nem tudtam megunni, minden egyes lapszámát rongyosra olvastam és büszkén jelentem: ma is őrzöm őket! Ahogy látható, a legenda 1981-ben kelt életre, címlapján a megunhatatlan kutya-macska páros egyik legkiválóbb párosa, Pif és Hercules csábította olvasásra a gyerekeket. A Lutra Kiadó kirakat kiadványa 50 számot ért meg, majd 25 éve eltűnt a polcokról. Illetve mégsem...

Megjelent ugyanis néhány "kalózkiadás" más kiadó jóvoltából. Információim szerint összesen nyolc olyan Kockás szám jelent meg (51-től az 58-ig tartó lapszám), mely már nem a Lutra gondozásában került napvilágra, hanem magángyártásban vitte tovább a sorozatot. Az említett plusz nyolc szám után végleg eltűnt a Kockás, így maradt a régi számok lapozgatása.

Legnagyobb meglepetésemre és örömömre azonban a 25 évig szunnyadó Kockás most visszatér, a Hungarocomix hívja új életre, hogy a mai gyerekek is átélhessék a képregény kínálta kalandokat. A kiadó az 51. számként hirdeti a december 15-án a standokra kerülő folytatást, ezzel pedig el is dőlt, hogy a fentebb említett 8 kalózkiadás nem tekinthető a sorozat hivatalos darabjának.

Ami biztos, december 15-én reggel biztosan elsétálok egy újságos stand felé...

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek