6 évnél régebbi cikk

Így tehetjük biztonságosabbá Gmail-fiókunkat
Fehérvár Médiacentrum fotója
Logopedia
Így tehetjük biztonságosabbá Gmail-fiókunkat

A Google új fejlesztésnek köszönhetően mostantól mindenkinek egyénileg segít biztonságosabbá tenni a fiókját, ehhez pedig csak néhány kattintás és egy-két perc szükséges.

Nemrég jelentette be a Google, hogy ezentúl minden eddiginél nagyobb védelmet kap a Gmail. Aki igényli, annak 12 ezer forintért olyan biztonságot kaphat a Gmail-fiókja, hogy két kulcs is kell hozzá. A Google azonban egy másik újdonságot is kitalált annak érdekében, hogy az adataink biztonságban legyenek, ez pedig teljesen ingyenes, csak pár percnyi időnkbe kerül.

Az ide kattintva elérhető oldalon gyors átvizsgálást indíthatunk, amelyből kiderül, milyen gyenge pontjai vannak a Google-fiókunknak. Így nem kell nekünk végigbogarászni a megannyi beállítási lehetőséget. Ráadásul nem csak a hiányosságok buknak így ki, hanem azokra rögtön megoldási javaslatokat is kapunk. Ezek alapján javasolhatja, hogy töröljünk egy-két bővítményt a böngészőből vagy állítsuk be a kétkörös azonosítást.

A biztonsági ellenőrzés nemcsak a számítógépre, de a mobilra is kiterjed, bár vannak olyan lépések (például a képernyőzár beállítása), aminek meglétét csak egy-két nap múlva érzékeli majd a rendszer. Ettől függetlenül érdemes mindenkinek lefuttatnia a tesztet, aki nem akarja, hogy illetéktelenek kezébe kerüljenek a személyes adatai.

És ha már biztonság: itt található egy pofonegyszerű módszer, amellyel nagyon erős jelszót csinálhattok, akár több fiókhoz is – és sosem fogjátok elfelejteni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek