6 évnél régebbi cikk

Végre készült egy használható magyar mozis applikáció
Fehérvár Médiacentrum fotója
Business Insider
Végre készült egy használható magyar mozis applikáció

Néhány napja már letölthető és telepíthető az új magyar mozis applikáció. A Mozizom adatbázisában városra, időpontra, filmre vagy akár foglaltságot figyelembe véve is kereshetünk. Hiánypótló alkalmazás született és nem azért, mert forradalmi megoldásai vannak.

2007. január 9-én jelentette be Steve Jobs, hogy érkezik az iPhone, a világ első okostelefonja. Nagyjából azóta várnak a magyar moziba járók egy olyan applikációra, amiben könnyen, gyorsan lehet böngészni a filmszínházak kínálata között. Jó és könnyen használható mobilos alkalmazás nem született - eddig.

Alig tíz év után azonban a WEGO Media felfedezte ezt a piaci rést, és 2017 novemberében piacra dobta a ma már mindenki számára ingyenes letölthető és telepíthető Mozizom appot. A szoftver attól különleges, hogy tulajdonképpen nincs versenytársa, cserébe minden alapvető funkciót tud, amit egy ilyen alkalmazásnak tudnia kell. Azaz tudunk vele

  • a film kezdési időpontja
  • a film játszási helyszíne
  • a kiválasztott mozi műsora
  • egy adott város mozijai

alapján szűrni, ráadásul az előadásoknál még azt is láthatjuk, hogy éppen hány százalékos az előzetes helyfoglalások, jegyvásárlások aránya. Utóbbiból pedig nagyjából lehet arra következtetni, hogy végül kábé mennyien lesznek majd a teremben. 

Ez a funkció különösen hasznos lehet az olyan időkben, amikor a frissen bemutatott A Viszkis a legtöbb moziban szinte teltházzal megy (kritikánk a filmről itt olvasható el), vagy amikor már csak napok választanak el minket a várhatóan szintén tele mozitermeket produkáló Star Wars új epizódjának bemutatójától (a film utolsó előzeteséről itt írtunk). Ha pedig végül vásárolni/foglalni szeretnénk, akkor a Mozizom simán átdob minket a kiválasztott mozi honlapjára, ahol ezt rögtön meg is tudjuk tenni.

Mivel a Mozizom applikáció november közepén indult el, ezért nem meglepő, hogy még közel sem teljes a benne elérhető felhozatal. A budapesti mozik többségét lefedi, de fájó, hogy a székesfehérvári filmszínházak közül egyelőre még csak a Cinema City Alba került be az adatbázisba. Nagyon hiányoljuk a Barátság Mozi részletes műsorát...

Csak azért, hogy valami rosszat is írjunk: elsőre nem, de másodikra és harmadikra már roppant bosszantó, hogy minden indulásnál el kell tépni azt a virtuális kis mozijegyet. Értjük a poént, meg szeretjük is, de na... Senki nem fog megharagudni, ha ez a szoftver következő verziójából véletlenül kimarad.

A Mozizom applikációt innen tudod letölteni Androidra, innen pedig iOS-re.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek