6 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Advent, Blahalouisiana, Alba Fehérvár kosármeccs és Star Wars: Az utolsó Jedik
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Advent, Blahalouisiana, Alba Fehérvár kosármeccs és Star Wars: Az utolsó Jedik

Tudom, hogy a legtöbben már tűkön ülve várják a karácsonyt, és az eszeveszett visszaszámlálás mellett nagy ívben tesznek arra, hogy mi van a vásáron kívül. Azoknak, akik esetleg besokalltak volna az ünnepi szellemtől megrészegült tömegtől, most valamivel kisebb a programválaszték, persze azért lesz, ahova érdemes majd kilátogatnotok: tombolhattok a Blahalouisianára, szurkolhattok az Alba Fehérvárnak és természetesen nem maradhat ki a legújabb Star Wars mozi sem.

Fehérvári Advent 2017
Mikor?: December 1-től
Hol?: Belváros

Így a harmadik adventi hétvége közeledtével az ünnepi programokat nézegetve tudjátok min gondolkodtam el: hogy mi hiányzik? A hó. De sajnos az előrejelzések szerint idén sem lesz fehér karácsonyunk, bár a remény hal meg utoljára. Mennyivel jobban nézne ki a Fő utca pár szállingózó hópehely társaságában. Persze az ünnepi-feeling így is átjön, főleg, ha kilátogattok a fehérvári advent színes programjaira. A teljes programról bővebben itt olvashattok.

Koncert: Blahalouisiana
Mikor?: December 15., péntek 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Városunk büszkesége a Schoblocher Barbi által vezetett Blahalouisiana ismét hazai terepre lépett, hogy fergeteges bulival lepjen meg minket még karácsony és szilveszter előtt. A 2012-ben alakult zenekar főleg beat-rockban és soul-popban utazik, de más zenei stílusok sem állnak messze tőlük. Az évek során fokozatosan lépkedtek fel a népszerűségi ranglétrán, így mára már az egyik leghallgatottabb magyar brigádról beszélünk. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a 2017-es Comet jelölés, ahol a legjobb zenekar kategóriában szavazhattunk rájuk.

Tánc: Free Spirit Karácsony Gálaműsor
Mikor?: December 16., szombat 15:30 
Hol?: Köfém Művelődési Ház

Szereted a hip-hopot? Stimmt. Na, és a hip-hop táncot? Ha igen, akkor neked is ott a helyed a Free Spirit Dance tánciskola karácsonyi gálaműsorán, ahol kicsik és nagyok egyaránt megmutatják, hogy mit is tanultak az évek alatt. A kétszer kilencvenperces előadás során a kezdő és haladó csoportoké lesz a nyitány, majd utána a középhaladó és haladó csoportok szórakoztatják a nagyérdeműt. Ja, és meglepetés produkciók is várhatóak. A táncok szerelmeseinek kihagyhatatlan!

Kosárlabda: Alba Fehérvar - JP Auto-JKSE
Mikor?: December 16., szombat 18:00
Hol?: Alba Regia Sportcsarnok

Szombaton bajnoki mérkőzésen fogadja az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata a jászberényi JP Auto-JKSE kosárcsapatot. A tét, mint mostanában minden meccsen nagy, ugyanis kapaszkodniuk kell a fehérváriaknak, ha meg akarják védeni bajnoki címüket. Segítségül visszatért az amerikai Mohammed Alhaji is, aki alapembere volt a legutóbbi szezonban aranyérmet szerző Albának. Lóránt Péter és többiek szépen lassan visszatalálnak tavalyi formájukhoz, így a Jászberény ellen igazi parázs csatát várhatunk.

Mozi: Star Wars: Az utolsó Jedik
Mikor?: December 14-től
Hol?: Cinema City Alba

Igen, igen! Végre itt van! A mozikban a Star Wars újabb üdvöskéje: Az utolsó Jedik. Nagy várakozás övezte a filmet, már az előzetesek is rekordokat döntögettek. Mindenki kíváncsi, hogyan is alakul a Skywalker-saga következő állomása, amelynek Az ébredő erő tökéletesen megágyazott. A történet pont ott folytatódik, ahol az előző rész véget ért és a lájtos áttekintő után ízig-vérig Star Wars-történetet ígértek a készítők. Apropó készítők, a rendezői széket Rian Johnson örökölte, akivel annyira elégedettek voltak, hogy saját trilógiát kap a jövőben. Jól hangzik, nem? 

Mozi: Az igazi csoda
Mikor?: December 14-től
Hol?: Cinema City Alba

Karácsonykor úgy tartják, hogy a várva-várt csodák utolérnek minket. Ha már csoda, akkor itt van nekünk egy meglepetés film, amely mint a címéből is kiderül, a csodákról és a szeretetről fog szólni, ám nem feltétlenül úgy, ahogy gondolnánk. Történetünk főszereplője Auggie Pullman (Jacob Tremblay) jó fej, okos és kedves fiatalember, aki bár már ötödikes, még csak most megy először suliba. Auggie arcdeformitással született és eddig otthon tanult édesanyjával. Az iskolát aztán teljesen felkavarja a fiú látványa, pedig ő nem vágyik másra csak barátokra.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek