6 évnél régebbi cikk

Úgy néz ki, hogy tényleg Fejér megyében élnek a legszebb lányok
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője
Úgy néz ki, hogy tényleg Fejér megyében élnek a legszebb lányok

A Nemzet Szépe Szépségverseny szervezői online kérdezték az embereket: hol élnek a legszebb magyar lányok? A szavazatok alapján Fejér megye lett a befutó, Budapest csak a második, a harmadik helyen pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hölgyek végeztek. Hurrá!

Azt már egy jó ideje tudjuk, hogy internetes szavazásban a magyarok verhetetlenek, de most még ennél is büszkébbek lehetünk: a Fejér megyeiek vélhetően ebben a műfajban is az ország legaktívabbjai közé tartoznak. Hiszen szinte biztos, hogy a Nemzet Szépe Szépségverseny közelmúltban befejeződött online szavazásán minden tájegység a sajátjaira voksolt. A kérdés egyszerű volt: hol élnek a legszebb magyar lányok?

Amit mi már eddig is tudtunk, most végre az egész ország számára is kiderült: természetesen Fejér megyében. A beérkezett szavazatok 21,4 százalékát kapták megyénk lányai és csak második lett a főváros. A budapesti hölgyekre 14,5 százalék szavazott, a borsodi lányok pedig a voksok 6,8 százalékával végeztek a harmadik helyen. Apró (szépség)hiba - és erre külön fel is hívja a figyelmet a hírt közlő propeller.hu is -, hogy a végeredmény nagyjából 300 leadott szavazat alapján alakult ki. 

Ha már szépség: a válaszadók valamivel több mint 90 százaléka gondolja úgy, hogy elsődlegesen az arc számít egy szép lány esetében. Ezt követően a szeme (59.4 %) és a haja (55.6 %), ami kiemelten fontos. Többen a kezeket és a feneket jelölték meg, mint lényeges külső jegy, de meglepő, hogy a mosoly és a fogak csak elenyésző szavazatot kaptak.

Ha pedig valakinek ez még mindig nem elég és szépségkirálynő szeretne lenni, ezekkel a tulajdonságokkal kell rendelkeznie, legalábbis a válaszadók szerint: intelligencia (91%), őszinteség (72.6 %) és céltudatosság (67.5 %). Ezek mellett szintén fontosnak tartották, hogy a királynő megbízható, illemtudó és céltudatos legyen, ugyanakkor a kérdőívet kitöltők szerint az már kevésbé lényeges, hogy a szépség családcentrikus és toleráns-e.

A Nemzet Szépét idén már harmadik alkalommal keresik és találják majd meg, jelentkezni ide kattintva már lehet.

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek