6 évnél régebbi cikk

Aktivizálták magukat a fehérvári nindzsák
Fehérvár Médiacentrum fotójaAktivizálták magukat a fehérvári nindzsák

A TV2 képernyőjén nagy sikerrel futott hardcore fitness reality szereplői és újsütetű hódolói számára rendeztek kőkemény megmérettetést a Cosmo edzőtermében.

Bevallom, jómagam anno szkeptikusan fogadtam a Ninja Warrior hírét, lebiggyesztett ajkakkal mosolyogtam magamban, mondván: "Persze, majd a nagy magyar nindzsák aztán megmutatják, milyen az ungarische wirtschaft..." Aztán elindult a sorozat, melynek tálalásától valóban nem dobtam el magam, a versenyzők ügyessége azonban felülbírálta korábbi gondolatmenetemet, elismeréssel néztem harcukat a televízión keresztül is kőkeménynek tűnő pályák sorával.

A szériában jó néhány fehérvári is megmérette magát, városunk küldöttei nem is vallottak szégyent, ráadásul a Warrior befejeztével sem hagyták abba a nindzsáskodást. Ha már nem volt verseny, hát rendeztek, de mint Ódor Attilától megtudtam, országszerte indultak hasonló kezdeményezések.

- Mikor véget ért a TV2-n a műsor, a volt versenyzők az ország számos pontján rendeztek versenyeket, általában 2-3 hetente került sor egy-egy Ninja Warrior küzdelemre. Ez inspirálta a mostani rendezvényt, melyre nemcsak helyiek jelentkeztek, jöttek a fővárosból is, ráadásul nem csupán olyanok, akik indultak a televíziós játékéban, hanem olyanok is, akik most próbálják ki ezt a fajta kihívást - árulta el az egykori tévés warrior, Ódor Attila.

A fehérvári nindzsák közül Rácz Miklós fejéből pattant ki az ötlet, főszervezőként, Ódor Attila segítségével hozta tető alá az első fehérvári versenyt. A tetőt jelen esetben a Cosmo Sport adta, mely befogadta a viadalt, az edzőterem vasárnap így megtelt érdeklődőkkel, indulókkal egyaránt. Összesen 24-en vágtak neki az első pályának, mely kapásból komoly erőpróbát jelentett, hiszen, erő, ügyesség, egyensúlyérzék és gyorsaság egyaránt szükségeltetett a legyőzéséhez. A feladatot sikeresen teljesítőkre a második, már egy fokkal nehezebb pálya várt, majd akik ezt is sikeresen abszolválták, jöhetett a csúcskategória: az első és a második pálya egybeépítve! Na, ez már kőkeményen megdolgoztatta a fináléba eljutókat, akik közül végül a budaörsi Búzás Gábor mente a legjobb időt, így ő nyerte az első fehérvári Ninja Warriort.

És hogy mi lesz a jövőben a warriorokkal? Nos, gyakorolnak és versenyeznek tovább, a naptárba több más viadal időpontja bekerült, és abban is biztosak lehetünk, Fehérváron is rendeznék még hasonló kihívást a vállalkozó kedvűeknek!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek