6 évnél régebbi cikk

17 éves fehérvári fiú lopott táskát egy érdi hipermarket parkolójában
Fehérvár Médiacentrum fotója
Morganton News Herald
17 éves fehérvári fiú lopott táskát egy érdi hipermarket parkolójában

Nem volt elég a táska tartalma, annak a 17 éves fehérvári fiúnak, aki egy érdi hipermarket parkolójában nyitva felejtett autóból lopott el egy táskát. Ezután egy martonvásári ATM-ből készpénzt vett fel a táskában talált bankkártyával. Az eset még decemberben történt, most kapták el a rendőrök.

Az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytat eljárást lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy fiatalkorú személy ellen - írja a police.hu.

A nyomozás adatai szerint a székesfehérvári fiatal 2017. december 11-én délután egy Érden található hipermarket parkolójában nyitott állapotban leállított személygépkocsiból egy táskát lopott el, a benne lévő személyes iratokkal, készpénzzel, bankkártyával, mobiltelefonnal együtt. Ezt követően az eltulajdonított bankkártya felhasználásával egy Martonvásár területén található ATM automatából készpénzt vett fel.  

Az érdi rendőrök a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói segítségével 2018. január 17-én elfogták a fiatalt, a lakcímén végrehajtott házkutatás során a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható tárgyakat foglaltak le. A fiatalkorút előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, vele szemben a további eljárást – szabadlábon hagyása mellett – az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja.

A tettes feltehetően csak úgy tudott az ATM-ből készpénzhez jutni, ha az áldozat a táskában tárolta a bankkártyához tartozó PIN-kódot. Ezt semmiképpen ne tegyük, mert ilyen esetekben a bank nem fogja megtéríteni a számlánkról leemelt pénzt. Még többet erről és a bankkártyákat érintő változásokról ezen a héten írtunk a Bankkártyamizéria - mostantól kevesebb a kárunk, ha ellopták a kártyánkat! című cikkünkben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek