6 évnél régebbi cikk

Az arzénes csodagyurmából érkezhetett Magyarországra is
Az arzénes csodagyurmából érkezhetett Magyarországra is

Jó játék a csodagyurma, van belőle mágneses, sötétben fluoreszkáló és színváltós is, minden olyan típus fellelhető, amivel egy kisgyermeket (és a szüleiket) el lehet varázsolni. Az arzénnal szennyezett azonban nem feltétlenül tartozik azok közé, amit szívesen adnánk csemeténk kezébe. Nézd meg, hogy nem rendeltél-e ilyet!

Haladéktalanul beszedték a boltok polcairól, azt a leginkább Angliában divatos, Magnetic Putty márkájú gyurmát, amelyben mérgező mennyiségű arzént találtak, egészen pontosan a megengedett szint hétszeresét! tartalmazta az anyag. A vizsgálatot követően azonnal betiltották és eltávolították a boltok polcairól a gyermekjátékot - írja a DailyMail.

De nemcsak az arzénmennyiséget sokallták a játékban, a megengedett mennyiség kétszeresét találták benne ólomból, valamint mágneses ereje is huszonkilencszer! erősebb volt, mint az szabadna. A rossz hír, hogy a Magnetic Putty néhány magyarországi webshopból, illetve a népszerű külföldi online oldalakról könnyen beszerezhető - ráadásul a nálunk elterjedt márkánál jelentősen olcsóbban -, ezért magyar családokhoz is kerülhetett az arzénes gyurmából.

Úgyhogy ha otthon van ebből a csodagyurmából, akkor jobb gyorsan eltüntetni a gyermek keze ügyéből:

 

Borítókép: youtube.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek