6 évnél régebbi cikk

Folytatódik a cidri, a hét közepén ismét havazás várható
Fehérvár Médiacentrum fotójaFolytatódik a cidri, a hét közepén ismét havazás várható

Idén már a sokadik telünket éljük, úgy váltogatják egymást a mínuszok, illetve a tavaszi napsütés. Amíg a hét elején még vékony kabátban flangálhattunk, addig a jövő héten örülhetünk, ha nem kell újra előkapni vastagabb szettjeinket. Őrület, ami itt folyik!

Én egy ideje már feladtam az időjárás megértését. Karácsonykor havat kértem, napot kaptam és most, hogy a januári észhez térés után újra edzésbe állnék és a szabadban is több időt töltenék, megkapom a decemberben elmaradt hideget és hóadagot. Királyság. Bírom a havat meg minden, még hóembert is építettem, de ezmiez?! És még hol a vége? A következő napokban is folytatódik a hideg, télies időjárás, többfelé a maximumok is alig haladják meg a fagypontot. A hét közepén ismét havazás várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn általában több órás napsütésre lesz, az északkeleti megyékben és az Alpokalján azonban felhősebb lesz az ég, kisebb havazás, hózápor is ott fordulhat elő. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között alakul, ennél hidegebb csak a havas, derült helyeken lehet. A nappali maximumok -1-6 fok között várhatók.

Kedden felhősebb lesz az ég. A minimumhőmérséklet általában -7-2 fok között, a derült, havas helyeken -10 fok körül valószínű. A legmagasabb hőmérséklet -2-6 fok között alakul.

Szerdán a reggeli órákban a Dunántúl keleti felén, az Alföldön ónos esőre is készülni kell. Napközben sokfelé várható csapadék; a Balatontól északnyugatra hó, délkeleten eső, másutt vegyes halmazállapotú. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A leghidegebb órákban -7-0 fok között, napközben a Nagykanizsa-Miskolc vonaltól északra -1-4, délre 5-10 fok között lesz a hőmérséklet.

Csütörtökön többnyire borult lesz az ég, de egyre kevesebb helyen, főként a Dunától keletre lehet csapadék; eső, havas eső, az Északi-középhegységben hó. A szél néhol megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet -2-3, a legmagasabb hőmérséklet 1-6 fok között alakul.

Pénteken északkeleten lehet még néhol gyenge havazás. A minimumhőmérséklet -7-2, a maximumhőmérséklet 1-6 fok között valószínű.

Szombaton felhős idő várható, főként a déli területeken vegyes halmazállapotú csapadékra is számítani lehet és időnként megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban -6-1 fok között, napközben 1-7 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap is megerősödik a szél, de csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet -8-2, a legmagasabb hőmérséklet 0-5 fok között alakul.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek