6 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: 30Y, Trippy Cat és gyerekemelő rekordkísérlet
Fehérvári programok a hétvégére: 30Y, Trippy Cat és gyerekemelő rekordkísérlet

Akár kölcsöngyerekkel is részt vehetünk a hétvége legőrültebb nevű programján, ahol az egyszerre magasba emelt gyerekek világrekordját szeretnék felállítani. A jó idő ellenére érdemes moziba is menni, két jó filmet is vetítenek csütörtök óta (Vándorszínészek; A HELY). A bulizóknak pedig a szombati Trippy Cat-en a helyük, vagy a 30Y koncertjén.

Gyerek: Emeljünk magasba minél több gyereket!
Mikor?: Március 11., vasárnap 10:00
Hol?: Vasvári Pál Általános Iskola

Akkor mondjuk együtt és lassan újra a rendezvény nevét: Emeljünk magasba minél több gyereket! Kétség sem férhet hozzá, hogy ez a hétvége legfurcsább nevű programja, így aztán biztos helye is van a hétvégi ajánlónkban. 2018 a család éve, ennek keretében a SZÉNA Egyesület a Családokért szervezi a vasárnapi programot, ahol a gyerekvállalás nagyszerűségét és fontosságát szeretnék hangsúlyozni. 10-től meseelőadás, pontban 11-kor lesz a címben is említett rekordkísérlet (nemcsak Fehérváron, hanem az ország több városában is), ami tényleg az, ami: az egyszerre levegőbe emelt gyerekek világrekordját kívánják felállítani. Végül táncház következik. Akár kölcsöngyerekkel is érkezhetünk, hiszen ahogy az esemény Facebook-oldalán fogalmaznak: "Gyere, hozd el kislányod, kisfiad, unokaöcséd, unokahúgod, unokád vagy bármilyen más gyereket!"

Kosárlabda: Alba Fehérvár - Atomerőmű SE
Mikor?: Március 10.,szombat 18:00
Hol?: Alba Regia Sportcsarnok

A rémes szezonkezdet után már negyedik helyen áll a címvédő Alba Fehérvár és szombaton a táblázaton kettővel őket követő Pakssal játszanak. Ezek alapján akár még egy szorosabb rangadó is lehetne a most hétvégi, ha viszont azt nézzük, hogy az Atomerőművel kétszer meccseltek Dzunicsék a szezonban és mindkétszer győztek (ráadásul idegenben), akkor ez egy kötelező hazai győzelemnek ígérkezik. Aztán persze tudjuk: az ilyen félig-meddig muszájok szoktak a legnehezebben sikerülni. Nagy pontesőre azért senki ne számítson: mindkét Paks elleni meccsen 67 dobott ponttal nyertek a fiúk (67:60 és 67:53). Mindenesetre ha a múlt szombati, Pécs elleni formában játszanak Lóránték, nagy gond nem lehet.

Buli: Trippy Cat
Mikor?: Március 10., szombat 22:00
Hol?: FEZEN Klub

Viszonylag ritkán látogatnak igazán jó underground DJ-k Fehérvárra, hát becsüljük meg az ilyen alkalmakat és nézzük meg őket jó sokan. Akinek mindene az elektronikus zene, de csömöre van a lakossági és retró veretéstől, de valami igazán előremutatóra mozogna egyet, annak mindenképpen a Trippy Cat lesz a hétvége bulija. Jön a partysorozat fővezére Droplex, de rajta kívül a keverőpult mögött áll majd még az este folyamán Corner, Daniel Nike, Lothar Smith és Rick Sawyer is. 

Koncert: 30Y
Mikor?: Március 10., szombat 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Jönnek a pécsiek Fehérvárra. Ezúttal nem a Kiscsillag, nem is a Kispál és a Borz, de nem is a Punnany Massif érkezik a Petőfi Kultúrtanszékre, hanem a 2000-ben alapított 30Y. Bár egyre inkább elmosódnak a határok az alternatív és a mainstream között, ha van még egyértelműen magyar alter zenekar, akkor az mindenképpen a 30Y. Talán mindennél többet mond, ha idemásoljuk, amit magukról írnak: "A 30Y öt fiúból áll. Kettő testvér, három nem. A 30Y nem szereti kategorizálni, milyen zenét játszik, minthogy nem hisz abban, hogy a zene dobozolható lenne. Illetve két részre talán: jóra és rosszra. A 30Y jó zene. A 30Y nem szereti a telet, mert nincs megfelelő fűtés a próbatermében, csúszósak az utak, és gyakran köd van hajnalban. A 30Y szerint a tél balesetveszélyesebb, mint a többi évszak. A 30Y szeret szánkózni. A 30Y beteg. A 30Y szereti a nyarat, mert a lányok rövid szoknyákban és trikókban járnak. A 30Y mosolyog. A 30Y sokat káromkodik. A 30Y nem vallásos. A 30Y apolitikus. A 30Y érzékeny. A 30Y szereti az egyszerű mondatokat. A 30Y asszociatív. A 30Y szokott olvasni. A 30Y nem ír…"

Mozi: A HELY
Mikor?: Március 10., szombat 20:00
Hol?: Barátság Mozi

Ideje lesz megjegyezni Paolo Genovese nevét. Az olasz rendező-forgatókönyvíró előző filmjét (Teljesen idegenek) nem győztük agyba-főbe dicsérni korábbi hétvégi programajánlóinkban (itt és itt írtunk róla), és máris itt az újabb remeknek ígérkező mozija. Genovese ismét furfangos ötletre fűzi fel a 105 perces filmet: mi lenne, ha létezne valaki, aki minden titkos vágyadat teljesíti, cserébe csak egy-egy kérést intézne hozzád? A felvetés A HELY című alkotásban valóra válik. A film címével megegyező nevű kávézóban van ugyanis a nem hivatalos irodája annak a férfinak, aki az álmok teljesítését vállalja, ám meghökkentő és váratlan feladatokat kér a hozzá forduló ügyfelektől. A kérdés már csak az, hogy ki meddig hajlandó elmenni, hogy teljesüljenek a vágyai...

Mozi: Vándorszínészek
Mikor?: Március 8-tól
Hol?: Cinema City Alba

Tizenegy év telt el az utolsó Sándor Pál film óta. A magyar rendező a 2007-es Noé bárkája után jelentkezik új mozival, ráadásul talán egy minden eddiginél fogyaszthatóbbnak tűnő közönségfilmet készített. Legalábbis az, hogy a multiplexek jelentős része műsorára tűzi a Vándorszínészeket, mindenképpen ezt jelenti. A szereplők is vonzzák a közönséget (többek között Gáspár Sándor, Hegedűs D. Géza, Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter), a történet pedig kellően romantikus ahhoz, hogy újabb magyar sikerfilm születhessen: a vándorszínészek előadása során verekedés robban ki, amibe egy fiatal katona is beszáll. Jó ötletnek tűnik, hogy a színészekhez csapódjon a következmények elől, de nem is sejti, hogy útjuk során lesz még akasztás, szerelem, párbaj és egy csomó más kaland is.

Borítókép: SheKnows
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek