6 évnél régebbi cikk

Magyar Turizmus Minőségi Díjat kapott a Hatpöttyös Étterem
Fehérvár Médiacentrum fotójaMagyar Turizmus Minőségi Díjat kapott a Hatpöttyös Étterem

Csodálatos elismerésben részesült a fehérvári Hatpöttyös Étterem, ugyanis megkapta a hazai berkekben igencsak nívós Magyar Turizmus Minőségi Díjat. A kitüntetésnek köszönhetően a Hatpöttyös három évig szerepel a Magyar Turisztikai Ügynökség által ajánlott éttermek között.

Hatpöttyös tegnap jelentette be Facebook oldalán, hogy megkapta a szállodák és éttermek részére alapított, kíválóságot jelző Magyar Turizmus Minőségi Díjat. A program 2006-os indulása óta közel kétszáz szálloda és étterem nyerte el a Q - Minőségi Díjat.

A díjra bármely hazai étterem vagy hotel jelentkezhet, a minősítés anonim "álruhás" ellenőrök segítségével zajlik. A díjat elnyert intézmények három évig szerepelnek majd a Magyar Turisztikai Ügynökség promóciós tevékenységében, amely meghosszabbítható, de akár vissza is vonható. 

Ebbe a körforgásba került most be a Hatpöttyös Étterem is, Magyarország második olyan vendéglője, ahol megváltozott munkaképességű és sérült emberek dolgoznak. A katicabogaras helyet évek óta város egyik legtutibb konyhájaként tartanak számon. Az évek során nevük egybeforrt a minőséggel és a mennyiséggel, így egyáltalán nem csoda, hogy kiérdemelte a turisztikai díjat. 

"Nagyon nagy öröm ez számunkra. Tegnap kaptunk egy előzetes e-mailt, amelyben leírták, hogy a Hatpöttyös megkapta a Magyar Turizmus Minőségi Díjat. A kollégák és én is nagyon büszkék vagyunk. Külön plusz eredmény, hogy megváltozott munkaképességű és sérült embereket foglalkoztató étteremként ilyen elismerésben részesülhettünk" - mondta Dr. Hermann-né Nagy Vera, a Hatpöttyös ügyvezetője.

A díj honlapja szerint szerint jelenleg huszonegy étterem rendelkezik ezzel a minősítéssel, hozzájuk csatlakozik a Hatpöttyös, ami az egyetlen fehérvári, sőt Fejér megyei lesz. Ezzel olyan neves helyekkel kerül egy társaságba a Piac téri étterem, mint például a budapesti Gundel vagy a domonyvölgyi Lázár Lovaspark. A huszonegy vendéglátóhely között szerepel a szekszárdi Ízlelő is, amely az első olyan étterem Magyarországon, ami a vezetőségen kívül kizárólag megváltozott munkaképességű, illetve tanulásban akadályozott embereket foglalkoztat.

A Hatpöttyös Étterembe nemrég mi is ellátogattunk és ilyennek láttuk.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek