6 évnél régebbi cikk

A levendula, a babasárga és a virágminta szentháromsága - hogy biztosan stílusos legyél tavasszal!
Fehérvár Médiacentrum fotója
fashionista.com
A levendula, a babasárga és a virágminta szentháromsága - hogy biztosan stílusos legyél tavasszal!

Bár trendek jönnek-mennek, mindig akadnak olyan darabok, amiket szívesen viselünk. Tavasszal mégis érdemes frissíteni, ha mást nem is, egy-két kiegészítővel megújítani ruhatárunkat. Adunk néhány tippet, mire érdemes most odafigyelni!

A kabát, ami öltöztet

Egy jó kabát uralja a nyitóképet. Bármilyen szettet is viseljünk, ha a fölötte lévő kabát nem az igazi, az sem ér majd semmit, ami alatta van – vallják a ”kabátfétisiszták”, vagyis szinte minden magára valamit adó nő. Számukra különösen fontos információ lehet, hogy 2018-ra a rövid, csípőig érő farmerdzsekik ideje lejárt, helyette a hosszú, akár térdig érő fazonok lesznek a divatosak. A ballonkabát majdnem száz éve tartja a frontot, ezt a fazont és anyagot annyira eltalálták, hogy már-már alapdarab minden ruhatárban. Idén tavasszal bézs és fehér színben lesz a legdivatosabb, természetesen a klasszikus hosszban és anyagban. A vékony bomberdzsekit is fel lehet még idén venni, de vigyázat, ez főként a sportos ruházathoz illik!

 Színek és virágok

Ezúttal nem csak a természet borul virágba, de a hölgyek is: a színes, hatvanas éveket idéző virágminták az idei kabátkínálaton is megjelennek. Vigyázzunk azonban, nehogy túlvirágozzuk magunkat! Ezeket a hangsúlyos darabokat fekete-fehér vagy farmer–póló összeállítással érdemes viselni. Ugyanez érvényes a virágmintás ruhadarabokra: ne halmozzuk, a kevesebb mindig több!

Ha inkább színben, mint mintában keresünk valami frisset, válasszunk levendulát! A halványlila színű kabát önmagában is öltöztet, ez alá is visszafogottabb viselet való.

S ha már a színeknél tartunk: a télizöldnek, az orgonalilának és a babasárgának mind benne kellene lennie a tavaszi ruhatárban! Szakértők szerint ezek az árnyalatok éles vonalakkal és határozott formákkal működnek, így kapnak valódi hangsúlyt öltözékünkben. Valahogy így:

 A nap kacsintása

Drágakövek tetőtől talpig, flitterek és ragyogás, lurex és lamé anyagok – ezek mind kiemelik a szemünk ragyogását, visszatükrözik a tavaszi napfényt. A divattervezők arra buzdítanak, hogy ne legyünk szégyenlősek, ideje kísérleteznünk a csillogó darabokkal! A fényt és a könnyedséget hangsúlyozzák a fehér kiegészítők is: egy fehér táska vagy cipő frissességet kölcsönöz még az esősebb napokon is. Persze a sár nem áll jól egyik fehér cipőnek sem, vagyis utóbbit azért érdemes mérlegelni.

És amit inkább nélkülözzünk!

A maxiszoknyát nem ajánlják a tervezők, ugyanis a középhosszú fazonok sokkal jobban variálhatók, akár egy vékony csizmával, akár egy szépen kidolgozott cipővel, harisnyával. Az sem elhanyagolható tény, hogy a tavaszi szellő is jobban szereti a középfazont, hiszen még libben a szoknya, de éppen csak az illendő vonalig. A vállakat szabadon hagyó blúzok, ruhák is a szekrény mélyén maradhatnak, a trendeket előírók szerint befejezték több évnyi pályafutásukat, ahogy például az ékszerként hordott nyakpánt is. Hogy miért, arra nincs épkézláb magyarázat, de a divat már csak ilyen!

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek