5 évnél régebbi cikk

Már lehet jelentkezni a nyári táborokba
Fehérvár Médiacentrum fotója
okkfehervar.hu
Már lehet jelentkezni a nyári táborokba

Két hónappal a vakáció kezdete előtt a nyári táborokon gondolkodni? Nem, ez bizony nem korai. A több mint tíz hetes szünidő bizony épp elég fejtörést okoz a legtöbb szülőnek ahhoz, hogy időben elkezdjék megtervezni: melyik héten ki vigyáz majd az óvodás, kisiskolás csemetékre.

A legtöbb munkahelyen ilyenkor már kérik is, hogy jelezzük, a nyár mely hetein szeretnénk szabadságra menni. Érdemes is előre gondolkodni, főleg, ha azt szeretnénk, hogy legalább néhány napig mindkét szülő egyszerre érjen rá, és a közös családi nyaralás is beleférjen.
Ahogy arról már tavaly is értekeztünk, a pedagógusok javaslatai alapján nagyjából 5 éves kor fölött érdemes arra gondolnunk, hogy a szünidő egyes heteiben táborozni küldjük a kicsiket. Eleinte elsősorban napközis táborba, lehetőleg ismerős felnőttek, gyerekek közé. Ahogy telnek az évek, jöhetnek az ottalvós kalandok, iskolatársakkal, barátokkal, akár a Balatonnál, akár az ország más tájain.

Székesfehérváron már több helyen is megkezdődtek a 2018-as nyári táborok előkészületei, úgyhogy máris van miből válogatni, ötletelgetni. Sőt, akár jelentkezni is!

A Városgondnokság honlapján olvasható információk szerint az évek óta jól megszokott Bregyó közi napközis táborok idén is várják majd a gyerekeket: július elejétől augusztus közepéig. A szintén a Városgondnokság által szervezett Velencei-tavi bentlakásos táborokba pedig július hónap folyamán mehetnek a gyerekek. A szerveződő táborokról a legfrissebb információkat a www.varosgondnoksag.hu weboldalon lehet követni.

A SZÉNA Egyesületnél is meghirdették már az idei nyár izgalmas kínálatát: 5 éves kortól várják a lurkókat napközis táboraikban, július közepétől három héten át, egy hetes turnusokban. A tábor helyszínéül szolgáló Szent Imre Iskolaházban lesz kézműveskedés és különböző sportfoglalkozások, sok játék és mese, de fagyizásra és kirándulásra is készülhetnek a résztvevő gyerekek.

A 8 és 16 év közöttieket pedig július első hetében Siófok-Szabadifürdőn várja egy hamisítatlan balatoni kikapcsolódás, szintén a SZÉNA szervezésében. Utóbbi táborba egyébként a rászoruló családok gyermekei ingyenes részvételre is pályázhatnak, ezen a linken. A hagyományos tábori programok, mint a számháború, tábortűz, csapatjátékok, kirándulás, fürdőzés mellett lesznek nyomozójátékok és vitorlázás is. A biztonságot és a jó hangulatot a fiatalos és gyakorlott táborvezetői csapat garantálja. A jelentkezési lapot a www.szena.hu weboldalon lehet kitölteni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek