6 évnél régebbi cikk

Fehérvár is odatette magát a magyar költészet napján
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvár is odatette magát a magyar költészet napján

A magyar költészet napja alkalmából a székesfehérvári Igéző idén is csatlakozott a Posztolj verset az utcára! kezdeményezéshez, amely nemcsak itthon, hanem külföldön is nagy sikert aratott. Szerdán sok szép alkotás került terítékre, ám a mára hagyományként tartott versünnepnek még te is a részese lehetsz, ugyanis egészen április 18-ig van lehetőség a versek megosztására.

A magyar költészet napján, azaz József Attila születésnapján ismét posztolhattunk verset a Fő utcán az Igéző előtt. A népszerű akcióban kedvenc verseket, saját költeményeket, de még dalszövegeket is kicsipeszelhettek a járókelők, így egy igazán sokszínű gyűjtemény jött össze Székesfehérváron is.  Ezen kívül a vállalkozóbb szelleműek el is szavalhatták, illetve fel is olvashatták a választott szépirodalmi szövegeket, ezzel is hirdetve az utcai verselés ünnepét. A költeményeket egy kifeszített kötélre, valamint idén egy piros létrára lehetett kihelyezni, amelyek a fotózást követően egyből felkerültek a posztolj verset hivatalos honlapjára.

Aki valamilyen oknál fogva szerdán nem tudott posztolni, ne csüggedjen, ugyanis egészen április 18-ig van lehetőség a feltöltésekre. A térképre kattintva bejelölhetjük a posztolás helyszínét, illetve meg tudjuk lesni az idei, de még a 2017-es és 2016-os verseket is. Érdekesség, hogy a top posztolók listáját városunk vezeti: a fehérvári esemény egyik szervezője, Szabó Miklós már hatvankét posztnál jár.

A világraszóló esemény népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy tavaly tizennégy országban (köztük Szlovákiában, Amerikában, Belgiumban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban), kétszázhuszonhat településen, közel ötszáz költőtől posztoltak magyar verset április 11-én. De ezek csak számok. Az egyéni résztvevőkön kívül számos iskola, könyvtár, civil szervezet és művelődési ház csatlakozott az eseményhez, összekötve a versposztolást saját költészet napi eseményükkel.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek