5 évnél régebbi cikk

Szakmák éjszakája harmadszor
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pintér Norbert
Szakmák éjszakája harmadszor

Tíz iskolával, hetvenhét különböző programmal készülnek a szakképzést népszerűsítő eseményre, így a lehető legszélesebb körben és szinte minden szakmára kiterjedően mutatkoznak be a pályaválasztó fiataloknak és szüleiknek.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum és tagintézményei immár harmadik alkalommal csatlakoznak a Szakmák Éjszakája programsorozathoz. A cél, hogy minél több szakmát mutassanak be, ezzel is népszerűsítve a szakképzésben rejlő lehetőségeket. Nem csak továbbtanulásra készülő diákoknak szól ez a program, hiszen a munkaerőhiány, és az egyre innovatívabb képzési lehetőségek miatt bárkit érinthet, aki valami újat szeretne elsajátítani.

Elég sok szakmánk van, amit nappali rendszerben képzünk csak, illetve van, amit felnőttképzésben is. Nem volt könnyű az intézményeknek átállni arra a rendszerre, hogy nem csak a nappali rendszerű diákok a mi diákjaink, hanem a felnőttoktatásban résztvevők is, sőt még azok is, akik tanfolyamra járnak” – mondta Kulcsár Szilvia Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója.

A vendéglátás, a kereskedelmi szakok, az informatika és az elektronika a legnépszerűbb tanulható szakma, ugyanakkor a diákok szakmaválasztása nem esik egybe a hiányszakmákkal. Egy ilyen rendezvény, mint a Szakmák Éjszakája erre is felhívja a figyelmet, ugyanakkor rávilágít a valódi lehetőségekre, vagyis arra, hogy érdemes bizonyos szakmákat tanulni, mert jó megélhetést biztosít a jövőben. „Hiányszakmák területén sokféle támogatást tudunk biztosítani a fiataloknak. Ez azt jelenti, hogy ha valaki hiányszakmát választ, akár havi harmincezer forintot is kaphat ösztöndíjként. Természetesen később munkát is egyszerűen talál, aki hiányszakmát tanul” – tudtuk meg a főigazgatótól.

A Szakmák Éjszakája április 13-án délután négy órakor kezdődik Székesfehérvár főterén, látványos bemutatkozással háromszáz diák műsorával. A rendezvény különlegessége, hogy egy éjszaka alatt végigjárhatjuk a szakképző iskolákat, a velük együttműködő sikercégek máskor rejtett világát, megnézhetjük, melyik foglalkozás mit takar.

Ezen az éjszakán nem csak megismerheted mindezt, hanem ki is próbálhatod magadat, hogyan állnál helyt az életükben. Egy éjszaka, amikor a programozótól a menedzserig minden lehetsz! És ki tudja… Hátha egy nap Te leszel az, aki megosztja velünk sikereinek titkát” – invitálnak a szervezők. A Szakmák Éjszakája programsorozatról itt lehet tájékozódni, akár megtervezhető saját útvonalunk is az iskolákhoz. A rendezvény április 13-án 18:00-22:00 óra között látogatható a megjelölt iskolákban.

További ajánlatok:
www.dekra-akademie.hu
www.kdriu.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek