5 évnél régebbi cikk

Gyűjti, aki a szemetet gyűjti – székesfehérvári kisdiák névötletét díjazta a Depónia Kft.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Gyűjti, aki a szemetet gyűjti – székesfehérvári kisdiák névötletét díjazta a Depónia Kft.

A hétéves Török Marcell névötletét választotta győztesnek a Depónia Kft., így a cég kabalafigurájának neve mostantól Gyűjti.

Ahogy arról év elején mi is beszámoltunk, megújult a Depónia Kft. arculata, és a csapat kabalafigurával is kiegészült. A Fehérvár Médiacentrum munkatársának, Ring Juliának nyertes tervei alapján készült el az axolotlot formázó figura, aki azonban ezidáig név nélkül éldegélt.

„Úgy gondoltuk, hogy a gyermekek romlatlan fantáziája a legalkalmasabb arra, hogy nevet találjon a kabalafiguránknak, ráadásul a napi munkánk során is igyekszünk hangsúlyt fektetni arra, hogy bevonjuk őket a tevékenységünkbe, átadjuk nekik a környezettudatos szemléletünket. Nagyon sok fantáziadús ötlet érkezett, ami cégünk tevékenységére, nevére, vagy éppen a szelektív hulladékgyűjtésre utal, úgyhogy sokat tanakodtunk. Végül egy nagyon egyszerű, jól megnevezhető, klassz és aranyos nevet választottunk.” – emelte ki a díjátadón Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Március végéig várták a pályázatokat, végül 54 diák 97 nevet küldött be. A kis Axolotl neve pedig mostantól Gyűjti, a név kitalálója a hétéves Török Marcell, a Kossuth Lajos Általános Iskola első osztályos diákja, akinek a Depónia Kft. egy 50 000 forint értékű játékvásárlási utalvánnyal is megköszönte az ötletét.

„Szüleimmel közösen találtuk nevet, és azért lett Gyűjti, mert gyűjti a szemetet a kukákból.” – mesélte Török Marcell.

A pályázatra jelentkezett 54 gyermek közül összesen tizenketten jutottak be a döntőbe, és mindennyiuknak ajándékcsomaggal köszönte meg névötletüket a Depónia Kft.

További döntősök és névötletük:

Répássy Bori Janka – Szelektimót, Ökoteó
Garai Márk – Depali
Orosz Péter – Szelektív Szilárd
Varga Rebeka – Szelekta
Paudics Rikárdó Imre – Szelektóni
Sándor Lilla Andrea – Szelek
Tronyos Alíz – Szemi
Tornyos Zoé – Gyuszi
Mátyás Kincső – Neo
Surányi Zsolt – Axel
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek