5 évnél régebbi cikk

Május 12-én Székesfehérváron is BikeSafe program - regisztrálj Te is!
Fehérvár Médiacentrum fotója
sonline.hu
Május 12-én Székesfehérváron is BikeSafe program - regisztrálj Te is!

A hétvégén a székesfehérvári kerékpárosoknak is lehetőségük nyílik arra, hogy a biciklijüket egy országos központi adatbázisban regisztrálják. A Critical Mass rendezvényen kaphatnak egyedi azonosító jelet, mely segít az esetleges kerékpárlopások felderítésében.

Országos akcióhoz csatlakozik Székesfehérvár is: a városi rendőrkapitányság szervezésében most már az itteniek is regisztrálhatják kerékpárjaikat abba az egységes nyilvántartási rendszerbe, mely a lopások megelőzését illetve sikeres felderítését hivatott elérni.

"A kerékpárlopások felderítésének egyik leghatékonyabb eszköze egy egységes nyilvántartási rendszer, ahol a bicikliket egy központi adatbázisban, egyedi azonosító jeleikkel együtt regisztrálják." - írja közleményében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. - "A BikeSafe elnevezésű program keretében a rendőrkapitányságok bűnmegelőzési munkatársai 2018. május 12-én,szombaton 13 órától 16 óráig Székesfehérváron, a Halesz parkban, a Critical Mass kerékpáros felvonulás keretében várják a regisztrálni kívánó bicikliseket."

Hozzátették: a központi adatbázis előnye, hogy a rendszerbe bekerült kerékpár eltulajdonítása esetén a sértett minden releváns paramétert rövid időn belül a nyomozó hatóság rendelkezésére tud bocsátani, növelve így a felderítés sikerességét.

  

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek