5 évnél régebbi cikk

Még szavazhatsz a Jancsárkertre - segíts nyerni a közösségnek!
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Még szavazhatsz a Jancsárkertre - segíts nyerni a közösségnek!

Az első helyezett 400, a második 200, a harmadik pedig 100 ezer forint hozzájárulást kap közösségépítő ötletének megvalósításához.

"Ön választ, mi segítünk" -  a Tesco-Global Áruházak a Magyar Adományozói Fórum és az Ökotárs Alapítvány közreműködésével idén már negyedszer indította el a pályázatát, hogy támogassa a helyi közösségeket, mégpedig azokat a közösséget, amelyeket az ott élők szeretnének támogatni. A pályázatra önkéntes alapon szerveződő, nonprofit civil szervezetek jelentkezhettek, közülük pedig minden régióban hárman juthattak a pályázat végső szakaszába, ami június 4-ig tart.

Fejér megyéből hatan harcolhatnak a vásárlók kegyeiért, vagyis a zsetonokért, amelyekhez az áruházakban vásárlás után juthatunk. A fehérvári körzetben a székesfehérvári Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület, akik a Mozdulj ki az egészségedért! - Nyitott farmok programmal indultak, a bicskei Fiatalok Bicskéért Egyesület a Játszva szépítsd Bicskét! projektjükkel, illetve a váli Szülőföldem Vál Alapítvány, akik Kulturális tanösvény kialakítását tűzték ki célul.

A dunaújvárosi körzetben ugyancsak három szervezet gyűjtheti a zsetonokat: a sárbogárdi Központi Óvodát Segítő Alapítvány egy mYnest Madármegfigyelő állomás létesítése és madárvédelmi programok megvalósítása a Sárbogárdi Zengő Óvodában, a dunaújvárosi Mikulásnagykövet Sportegyesület Mikulás- és Nyuszifutás szervezésére a Mikulásnagykövettel, valamint a sárbogárdi Volt Sárbogárdi Diákok az Alma Materért Alapítványa a Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium udvarán közösségi tér kialakítására.

Az országban összesen 183 civil szervezetnek 42 700 000 forintot adományoz majd az áruházlánc, és ezúttal valamennyi, az áruházi szavazásra bejutó kezdeményezés nyer: az első helyezett 400, a második 200, a harmadik pedig 100 ezer forint hozzájárulást kap közösségépítő ötletének megvalósításához.

Hogyan tudod támogatni a választott egyesületet? A Tesco pénztáránál fizetés után kapsz egy zsetont, amit egy műanyag gyűjtőbe dobhatsz be az általad kinézett szervezett nevével ellátott részbe még június 4-ig.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek