5 évnél régebbi cikk

Baktériummal fertőzött ásványvizet hívtak vissza
Baktériummal fertőzött ásványvizet hívtak vissza

Pseudomonas jelenlétet mutatták a Lidlben kapható Lupilu Szénsavmentes, természetes ásványvízben. Az üzletlánc a weboldalán tette közzé a felhívást a termékvisszahívásról.

Pseudomonas baktériumot mutattak ki a Lidlben kapható 1 literes Lupilu Szénsavmentes, természetes ásványvízben. Az üzletlánc weboldalán tette közzé a termékvisszahívásról a felhívást. A termékvisszahívás kizárólag a 27.03.2019-es minőségmegőrzési idejű ásványvízre vonatkozik, és a terméket bármely üzletükbe vissza lehet vinni, annak vételárát a vásárlást igazoló nyugta nélkül is megtérítik.

Pseudomonas-fertőzések

A Gram-negatív Pseudomonas család számos faja okozhat fertőzést, különösen a Pseudomonas aeruginosa.
A Pseudomonas-ok az egész világon jelen vannak a talajban, a vízben, az emberek és az állatok bőrén. Kedvelik a nedves, nyirkos helyeket: lefolyókat, mellékhelyiségeket, medencéket és a meleg kádakat is, és általában ellenállnak a szokványos mértékű klórozásnak. Ismeretes, hogy e baktériumok fertőtlenítő (antiszeptikus) oldatokban is megélnek.
A Pseudomonasok jelentéktelen bőrfertőzésektől a súlyos, életet veszélyeztető kórképekig sokféle betegség hátterében állhatnak. A legsúlyosabb Pseudomonas-fertőzések legyengült, kórházban ápolt személyekben alakulhatnak ki, különösen ha védekezőrendszerük gyengült. A cukorbetegek szintén feltűnően hajlamosak Pseudomonas-fertőzésekre. A Pseudomonasok megfertőzhetik a vért, a bőrt, a csontokat, a fület és a szemet, a húgyutakat, a szívbillentyűket, valamint a tüdőt.

(Forrás: www.doktorinfo.hu)

 

Borítókép: lidl.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek