5 évnél régebbi cikk

96 éves a világ legidősebb aktív jégkorongosa - unokája Fehérváron hokizott!
Fehérvár Médiacentrum fotója
duluthnewstribune.com
96 éves a világ legidősebb aktív jégkorongosa - unokája Fehérváron hokizott!

Közel jár a száz évhez, de még most is hetente háromszor jégre száll, és otthon is rendszeresen edz az amerikai Mark Sertich. Leszármazottai között több jégkorongos is van, egyikük Fehérváron is hokizott.

A 2013-2014-es szezonban játszott a Fehérvár AV 19 csapatában Andy Sertich, aki ezidő alatt 35 mérkőzésen vett részt a csapattal az EBEL-ben.  Nagypapája a napokban ünnepli a 97. születésnapját, aki 86 éve jégkorongozik, és abban reménykedik, hogy még százévesen is korcsolyát húzhat majd. Hét gyermeke közül négyen szintén jégkorongoztak, és mint arról Fehérváron is megbizonyosodhattunk, egy unokája is biztosan.

Mark Sertich világéletében sportos életvitelt folytatott, többször futott maratont is, sőt, görkorcsolyás maratonon is részt vett. Reggelente egy könnyű otthoni tornával melegít be, majd összeszedi a hokifelszerelését és maga vezet el autóval a jégpályához. Mint mondja, nem csak a rendszeres testmozgás, hanem a társaság miatt is fontosak számára az edzések: "Az én koromban nagyon sokat jelent, hogy így kapcsolatban maradhatok a fiatal generációval." - hangoztatta.

A közösségi élet a sportolással nem is ér véget a számára: miután együtt edzettek barátaival, akik között akad rendőr, tűzoltó és orvos is (többségében feleannyi idősek mint ő), Mark meghívja őket az otthonába, ahol kellemes beszélgetéssel töltik a délután: mi mást is tárgyalnának ki, mint hogy mi történt a pályán!

Forrás: 24.hu 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek