5 évnél régebbi cikk

Jessie J, John Newman és Lost Frequencies - indul a 2018-as EFOTT
Fehérvár Médiacentrum fotójaJessie J, John Newman és Lost Frequencies - indul a 2018-as EFOTT

Ha már nyár, akkor természetesen idén sem maradhat el Magyarország egyik legnépszerűbb fesztiválja, az EFOTT, amelynek Velence ad otthont, és évről-évre egyre nagyobb neveket csábít hazánkba. Tavaly Sean Paul mellett itt volt a Hurts és a Borgore is, így igencsak változatos repertoárral várták a fesztiválozókat. 2018-ra pedig az egészen csavartak még egyet és olyan nagyágyúkat hívtak, akikre csak csettinteni lehet: Jessie J, John Newman, Dub FX, kezdődhet az őrület!

Már 43. alkalommal rendezik meg az EFOTT-ot (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója) július 10-16-ig, amely a nevéből adódóan is főként az egyetemistákat és a főiskolásokat célozza meg. Persze eleinte ez így is volt, ugyanis az első parádét 1967-ben hozták tető alá, amikor is néhány egyetemista közös tábortüzes iszogatással engedte ki a fáradt gőzt. Aztán ahogy egyre nagyobb lett az őrület, és színesedtek a programok, úgy lett egyre vegyesebb a korosztály, és mára már gyakorlatilag minden korosztály simán megtalálhatja számítását. Persze az egyetemista vonal is megmaradt, a házigazda feladatait minden évben egy egyetem vagy főiskola látja el, 2018-ban az ELTE (Eötvös Loránd Tudományegyetem) lesz a bulifelelős.

Idén a külföldi sztárfellépők száma is megnövekedett: itt lesz többek között a Magyarországra először érkező, Jessie J, a brit közönségkedvenc, John Newman, de fellép a Lost Frequencies is, akiknek számait szerte a világon milliók dúdolgatják, illetve a rock stílus kiemelkedő dán képviselője, a Volbeat is.

Emellett a hazai fenegyerekek sem maradhatnak le a buliról, több mint 100 magyar fellépő előadását is élvezhetik az EFOTT-on fesztiválozók. Koncertet ad például a Wellhello, a Punnany Massif, a Halott Pénz, Majka & Curtis, a Brains, a Margaret Island, és a Cloud 9+. A szervezők a rockosabb zene szerelmeseire is gondoltak, így többek között hallhatjátok a Tankcsapdát, a Kowalsky meg a Vegát, az Anna and the Barbiest, a Leander Killst, és a Paddy and the Ratset. Illetve először köszönthetjük az EFOTT-on Rúzsa Magdit is, aki pénteken énekel a nagyszínpadon.

És ez még nem minden, ugyanis ha már fesztivál, akkor természetesen a bulikon kívül is számtalan programmal várják az érdeklődőket. A turisztikai kínálatok között szerepel pincelátogatás busszal vagy lovaskocsival, utóbbihoz délutánonként egy-egy meglepetés sztárfellépő is csatlakozik. Aztán lesz itt még vitorlázás és pálinkafőzde látogatás, a lurkóknak diavetítés és kézműves-foglalkozások, a sportok szerelmeseinek pedig EFOTT Erős Ember Bajnokság, Kviddics bajnokság, bubi foci és sörjóga is. Igen, tudom, ne is kérdezd.

Ha bármi kérdésed van, akkor látogass el az EFOTT hivatalos weboldalára, vagy töltsd le az EFOTT Fesztivál applikációját, ahol aztán tényleg mindent megtalálsz, amit tudni érdemes. Na, ha minden megvan, akkor nincs is más dolgotok, mint belecsapni a nyár lesportosabb fesztiváljába és keddtől indulhat az "ereszdelahajamat".

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek