5 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Ütős Fesztivál, Club Le Baron záróbuli és Hooligans
Fehérvár Médiacentrum fotója
fulesbagoly.blog.hu
Fehérvári programok a hétvégére: Ütős Fesztivál, Club Le Baron záróbuli és Hooligans

A zene az megy. A hétvégén legalábbis mindenképpen. Agárdon rendezik a harmadik Ütős Fesztivált, míg a Popstrandon a Hooligans koncertezik. Utoljára lesz buli a Club Le Baron strandnál található épületében, aki pedig kicsit kimozdulna, annak ajánljuk a Veszprémi Utcazene Fesztivált. A mozikban is zenés film van: bemutatták a Mamma Mia! második részét.

Fesztivál: Ütős Fesztivál 2018
Mikor?: Július 20-22., péntek-vasárnap
Hol?: Szabadstrand, Agárd

Tizenévesen azt hisszük, hogy rockénekesként lehet a legjobban csajozni. Huszonévesen úgy gondoljuk, hogy a gitárosoknak jutnak a legszebb lányok. Aztán később rájövünk, hogy nincsen macsóbb zenész a dobosnál. A Ütős Fesztiválon pedig dobosból annyi lesz idén is, mint égen a csillag. Itt a ritmus a minden, a többi csak a körítés, a Velencei-tó partján ráadásul nemcsak nézni lehet, hanem aktívan be is lehet kapcsolódni az örömzenélésbe. Az agárdi buli mindig nagy port ver fel, mert ha valami, akkor a homokban táncolás az igazán megy itt. Jó fellépőkből pedig ehhez idén sem lesz hiány: ott lesz a szabadstrandon többek között Palya Bea, a Kerekes Band, az Amadinda, a Holddalanap vagy éppen a Parno Graszt is. Részletesebben a programról itt írtunk: Ütős hétvége jön. Ha nem mész, valami ilyesmit hagysz ki:

Buli: Club Le Baron záróbuli: Az Utolsó Show!
Mikor?: Július 21., szombat 22:00-
Hol?: Club Le Baron

25 év után ennyi volt a Club Le Baron - legalábbis a strandnál. Alig másfél hónap múlva új helyen, részben új névvel és arculattal nyit újra a kultikus fehérvári szórakozóhely. A váltás miértjéről és mikéntjéről ennél jóval részletesebben a Miért zár be a Club Le Baron? című cikkünkben írtunk, de ez a hétvége még a jelené, vagy inkább a múlté. Aki valaha is járt 1993 óta a Szabadságharcos utca 38. szám alatti klubban és szerette, annak itt az utolsó lehetőség a nosztalgiázásra, hogy még egyszer eltáncolja az eltáncolnivalót. A lemezjátszók mögött ott lesz Kiss Gyuri a '80-as évek, Gömbee a '90-es évek, DJ Nyeste a 2000-es évek és DJ Deli napjaink legjobb slágereivel. 

Koncert: Hooligans
Mikor?: Július 21., szombat 20:00-
Hol?: Agárdi Popstrand, Agárd

Március végén még úgy volt,hogy néhány nap leforgása alatt kétszer is meg lehet majd nézni/hallgatni nyáron a Hooliganst Fehérvár közelében: július 21-re egy popstrandos, július 26-ra pedig egy FEZEN-es fellépést terveztek. Utóbbi sajnos elmarad, úgyhogy aki mindenképpen szeretne a viszonylagos nyári melegben villázni a Királylányra, a Paradicsomra vagy a Legyen valamire, annak a most szombati agárdi koncert maradt az egyetlen lehetősége. A rádióbarát rockzene hazai nagy öregjei biztosan kiteszik majd a szívüket-lelküket a Popstrand sokat látott deszkáira. A tervek szerint ott leszünk mi is és szombat késő este (kilenc után valamikor) élő videós közvetítést is nézhettek a buli egy részéről Facebook-oldalunkon.

Fehérváron túl: Veszprémi Utcazene Fesztivál
Mikor?: Július 18-21., szerda-szombat
Hol?: Veszprém

Amikor egy város úgy ahogy van, néhány napra egybefüggő koncertté alakul, és ezt még (majdnem) mindenki élvezi is, az csak jó lehet. Valami ilyesmit tud a Veszprémi Utcazene Fesztivál. A négy nap alatt csak a legprofibb bulikerülők tudják megúszni anélkül, hogy egy koncertbe se csöppennének bele. De egyébként meg ki és miért is akarná megúszni ezt az egészet? Napközben az ország (világ) legjobb utcazenészei tolják Veszprém-szerte, este pedig olyan koncerteket lehet megnézni, mint idén például Rob Longstaff vagy a Son of Dave. A tavalyi fesztivál így sikerült:

Sport: Puskás Akadémia-Debrecen és MOL Vidi FC-Kisvárda
Mikor?: Július 21., szombat 17:00-
Hol?: Pancho Aréna, Felcsút és M4 Sport

Aki szereti a focit, biztosan hallott már a legendás budapesti kettős rangadókról. Valami hasonló következik most szombaton a felcsúti Pancho Arénában is: egymás után játssza le nyitó bajnoki mérkőzését a Puskás Akadémia és az új szezonnak bajnoki címvédőként, de már új névvel nekivágó MOL Vidi FC. Előbb a felcsúti csapat fogadja 17 órától a Debrecent, majd 20:15-től a Vidi meccsel az újonc Kisvárdával. A székesfehérvári csapat célja idén is a bajnoki cím lesz, legnagyobb ellenfélnek pedig ismét az a Ferencváros tűnik, amely a hét közben egyetlen magyar csapatként már az első fordulóban befejezte nemzetközi kupaszereplését.

Mozi: Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Mikor?: Július 19-től
Hol?: Cinema City Alba

Kevés jobb nyári film készült a 2008-as Mamma Mia!-nál. Az ABBA dalok szövegeiből sztorit szövő zenés vígjáték 10 évvel ezelőtti első része már 600 millió dolláros összebevétel felett jár, emiatt is elkerülhetetlen volt, hogy előbb-utóbb érkezzen a folytatás. A második részben minden szereplő felbukkan, aki az elsőt feledhetetlenné tette, és hozzájuk csatlakoznak olyan színészek, mint például Lily James vagy Cher. A díszlet marad ugyanaz, mint egy évtizeddel ezelőtt, és a sztori sem sokat változott: a meseszép görög szigeten tengődő főhőseink élik többé-kevésbé gondtalan életüket, amire azért bőven ráhatással vannak a múltbéli események. Ezért aztán Időben ide-oda ugrálva, flashbackekkel gazdagon tarkítva látjuk őket napjainkban és (jó)néhány évvel korábban. 114 perc önfeledt nyár és további ABBA-slágerek a vásznon. Kritikánk a filmről vasárnap délután érkezik.

UPDATE: Kritikánk a filmről: Görög diszkóőrület ABBA módra - Mamma Mia! Sose hagyjuk abba kritika

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek