5 évnél régebbi cikk

Megérkezett az első teaser az Oscar-díjas rendező Fehérváron is forgatott filmjéhez
Megérkezett az első teaser az Oscar-díjas rendező Fehérváron is forgatott filmjéhez

Felkerült a Youtube-ra az első részlet az Oscar-díjas Nemes Jeles László új filmjéből. A Napszállta (Sunset) egyes jeleneteit Székesfehérváron is forgatták tavaly nyáron. A filmet szeptember végén mutatják be Magyarországon.

Egy rövid táncjelenet került fel elsőként a Saul fia rendezőjének új filmjéből az internetre. Ez alapján úgy tűnik, hogy Nemes Jeles László megtartja Oscar-díjas filmjének egyik legfontosabb jellemzőjét: hosszú, vágás nélküli snittekből építkezik majd a film. A Napszállta (Sunset) című filmet tavaly nyáron, 53 nap alatt forgatták Budapesten és több vidéki helyszínen, köztük Székesfehérváron is. 

A frissen felkerült teaserben a főszereplőt (Jakab Juli) láthatjuk egy látványos táncjelenetben. A nagyjából félperces ízelítőben többnyire a meleg tónusú színek dominálnak, minden szereplő boldog és mosolyog, de mindez egy pillanat alatt háttérbe szorul, ahogy megjelenik a Leiter Íriszt alakító színésznő. Valószínűleg nem ez az a jelenet, ami miatt hosszú, tömött sorokban járulunk majd a pénztárhoz, jegyet váltani az első előadásra, de arra tökéletesen alkalmas, hogy lássuk, nagyjából milyen hangulatra és képi világra számíthatunk majd a filmtől.

A Napszállta története röviden:
1913 nyara, Budapest - a béke utolsó napjai. Leiter Írisz hosszú évek után tér vissza az Osztrák-Magyar Monarchia sokszínű és nyüzsgő városába. A korán elárvult fiatal lány minden vágya, hogy néhai szülei legendás kalapszalonjában kapjon munkát. Az új tulajdonos, Brill Oszkár azonban elutasítja, és mindenáron igyekszik eltávolítani a városból. Az éj leple alatt egy idegen keresi fel Íriszt, és bátyja hollétét tudakolja tőle - a lány ekkor tudja meg, hogy Leiter Kálmán néven él egy testvére, akinek eddig a létezéséről sem tudott. Írisz nyomozásba kezd, s bátyja után kutatva egyre mélyebbre húzza a város labirintusa. Írisz számára egyedül a tündöklő Leiter Kalapszalon tűnik biztos pontnak, de a ragyogás mögött a legsötétebb titok tárul fel.

Nemes Jeles László új filmjét már a világpremier előtt közel 70 ország filmforgalmazója vásárolta meg. A Napszállta meghívást kapott az augusztus végén kezdődő Velencei Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjába és a szeptember elején kezdődő Torontói Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos válogatásába is.

A filmet szeptember 27-én mutatják be a magyar mozik.

Borítókép: Filmalap
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek