5 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Agárdi BorPart, Irigy Hónaljmirigy és R-GO
Fehérvár Médiacentrum fotója
tunderkert.cafeblog.hu
Fehérvári programok a hétvégére: Agárdi BorPart, Irigy Hónaljmirigy és R-GO

Nemcsak kánikula, hanem jó programok is lesznek a hétvégén. Érdemes a kettőt kombinálni és valamilyen vízparton elütni az időt. Az Agárdi Popstrandon pénteken az irigy Hónaljmirigy, szombaton pedig az R-GO koncertezik. Ugyanezen a két napon rendezik az Agárdi BorPartot is, ahol a Velencei-tó borászatai mutatkoznak be. Ha még nem jártál a megújult fehérvári strandon, nincs is jobb alkalom a mostaninál a tesztelésre, ráadásul a hőség miatt egy órával tovább tart nyitva.

Gasztronómia: Agárdi BorPart
Mikor?: Augusztus 3-4., péntek-szombat
Hol?: Üdülők útja parkoló, Agárd

A nyár egyik legmelegebb hétvégéjén jól jön minden, ami nedves. A Velencei-tó közelsége miatt ideális lehet egy kis strandolásra, majd utána egy jó rozé- vagy akármilyenfröccs is megteszi hűsítőnek. Az Agárdi BorParton bemutatkoznak a tó környéki borászatok azoknak, akik eddig kihagyták őket, akik pedig már ismerik a boraikat, azoknak csak a megszokott színvonalat nyújtják. Persze nincsen borfeszt zene nélkül. Pénteken este hattól a Heritage B. trió, szombaton délután négytől a Boka Akusztik Band szól a koccintáshoz. 

Családi: Strandolás
Mikor?: hétfőtől vasárnapig 8:00-20:00
Hol?: Csitáry G. Emil Uszoda és Strand

Az első augusztusi hétvége a legszebb júliusokat idézi majd. Rekkenő hőség, zavartalan napsütés, igazi nyár. Mivel idén azért nem sok ilyen parádés strandidővel kápráztatott el minket az időjárás, érdemes ezt alaposan kihasználni. Aki nem jut el valamelyik természetes állóvíz partjára, annak tökéletes kikapcsolódás és pacsálás lehet a megújult fehérvári strandon henyélés is. Ráadásul a hőségriadó miatt most meghosszabbított nyitvatartással, reggel nyolctól este nyolcig várják a vendégeket. 

Koncert: Cimbaliband és Danics Dóra
Mikor?: Augusztus 3., péntek 19:30
Hol?: TóParty Strand és Kemping, Gárdony

Amikor a teljesen mainstreamből, egyenesen az X-Faktorból érkező énekesnő és a világzene egymásra talál, abból csak jó sülhet ki. A 2006-ban alakult Cimbaliband egyre népszerűbb, amihez az utóbbi idők egyik legjobb balatoni nyári slágere is nagyban hozzájárult (Balatoni nyaraló). Most ugyan nem a legnagyobb magyar tó, hanem kistestvére partján, de biztosan előadják majd Danics Dórával együtt is ezt a számot. A Dionüszeia Nemzetközi Ifjúsági Fesztiválon rajtuk kívül lesz még többek Kongattack-koncert, fellép a VILLŐ Néptáncegyüttes és a Leslie Davidson Acoustic is.

Koncert: Irigy Hónaljmirigy
Mikor?: Augusztus 3., péntek 17:30-
Hol?: Agárdi Popstrand, Agárd

Valamikor a '90-es években a Metal Hammer magazin írt először egy garázszenekarról, akik egy baráti szilveszteri bulin álltak össze és karikírozták az akkori pop/rock/metal élet krémjét. A később Irigy Hónaljmirigyre keresztelt csapat aztán elszakadt a metálvilágtól és egy jóval mainstreamebb irányba indultak el, sokáig a tv2 meghatározó produkciója voltak. Műsorukból egy percet sem lehet és nem is érdemes komolyan venni, a Mirigy-koncertekre röhögni járunk. Most pénteken Keresztes Ildikó lesz az előzenekar 19:45-től, kilenctől jönnek majd Sípos Péterék.

Koncert: R-GO
Mikor?:
Augusztus 4., szombat 17:30-
Hol?:
Agárdi Popstrand, Agárd

Mindenki kapaszkodjon meg a legközelebb eső gidába: 35 éve adta bemutatkozó koncertjét az R-GO a legendás Kertészeti Egyetem klubjában. Azóta Szikora Robiék legalább annyira szerves részei lettek a magyar popzenének, ahogy elképzelhetetlen nélkülük az Agárdi Popstrand. Idén ráadásul az a Kasza Tibié lesz a bemelegítő show, aki néhány napja már egyszer átmozgatta a FEZEN közönségét. Kapunyitás fél hatkor, csülkös bableves parti egészen fél nyolcig, majd negyedórával később kezd Kasza Tibi, kilenckor pedig az R-GO.

Mozi: Mission: Impossible - Utóhatás
Mikor?: Augusztus 2-től
Hol?: Cinema City Alba

A recept kő egyszerű, de már hatodszor (!!!) is működik, talán jobban, mint eddig valaha. Adott egy maroknyi gazember, akik a világ, de legalábbis annak egy részének pusztulását akarják, a másik oldalon pedig egy még kisebb maroknyi kém, akik ezt meg akarják akadályozni. A Mission: Impossible idei része az előzetes kritikák alapján talán a sorozat legjobban sikerült darabja lett: egy igazi érett akciófilmet nézhet meg mindenki, aki a fenekével két és fél órányi bizalmat szavaz a moziszékben Ethan Huntnak (Tom Cruise) és társainak. A film ráadásul az utóbbi évek egyik legjobb marketingkampányát is magáénak tudhatja: a főszereplő forgatáson egy ugrás közben eltört lábáról csak az nem értesült az elmúlt bő egy évben, aki egy kő alatt élt. Naná, hogy az ominózus háztetőre ugrós jelent az előzetesben is látható.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek