5 évnél régebbi cikk

Több mint száz baleset egy év alatt – hol kell a legjobban vigyázni az M7-esen?
·Közlekedésstatisztika·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
blikk.hu
Több mint száz baleset egy év alatt – hol kell a legjobban vigyázni az M7-esen?
·Közlekedésstatisztika·Utolsó frissítés: undefined

Szinte nincs olyan nyári péntek, hogy ne érkezne hír: az M7-es elesett. És sajnos leggyakrabban baleset miatt áll be az autópálya. De hol kell a legjobban vigyázni?

Remek dolog a VÉSZ nevű alkalmazás, hiszen tudjuk, hol és mikor történt például baleset. De remek dolog arra is, hogy a folyamatos katasztrófahírekkel terhelve az ember enyhe paranoiával tekintsen szét a világba, és inkább ne válassza az M7-est közlekedésre. Bevallom, én legutóbb már tudatosan döntöttem a 7-es út mellett Balaton felé és vissza.

De nemcsak nekem tűnt fel, hogy a nyári időszakban sűrűsödnek az események. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adatait böngészte át a napokban az index.hu. és megnézték, hol kell legjobban vigyázni az M7-esen Balatonra menet vagy onnan érkezve. 

Az adatok pedig nem voltak túl kedvesek: tavaly június 1. és idén május 31. között, azaz egy év alatt összesen 104 baleset történt az M7-es autópályán, a legtöbb természetesen nyáron következett be, összesen 38, ami átlagban heti három történést jelent.

A nyári balesetek 60 százaléka, vagyis 23, a Balaton és a főváros között történt. Polgárdinál hat baleset volt a nyári hónapokban, ezzel magasan a balatoni sztráda legveszélyesebb pontjának számít. Tárnok mellett négy baleset volt, míg Martonvásárnál és Balatonlellénél három-három.

Tavasszal jóval kevesebb baleset volt, összesen 28, míg ősszel még ennyi sem esett, mindössze 22, és végül télen történt a legkevesebb, 16 szerencsétlenség. Érdekes adat, hogy a tavaszi balesetek 78 százaléka, vagyis 22 eset Székesfehérvár és a főváros között történt.

Talán az sem meglepetés, hogy a balesetek szignifikáns többsége délutánonként történik, de az már érdekes, hogy a legtöbb szerencsétlenség nem hétvégén, hanem hétköznap esett meg, és még a nyári szezonban is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek