5 évnél régebbi cikk

Sosem lehet elég korán kezdeni - megnyílt az első karácsonyi vásár
Fehérvár Médiacentrum fotójaSosem lehet elég korán kezdeni - megnyílt az első karácsonyi vásár

Nyár van. Egész Európában tombol a kánikula, ráadásul nemsokára ideér a Szahara felől érkező gyilkos meleg is, így biztos vagyok benne, hogy újabb rekordok dőlnek majd meg. Erre mit csinálnak az angolok? Megnyitják az első karácsonyi vásárt. Ilyenkor szoktam azt mondani: mit számít, ha az ember boldog?

Persze nem meglepő, hogy jóval idő előtt beindul a karácsonyi nagyüzem, de azért augusztus elején, 145 nappal karácsony előtt megnyitni az első vásárt eléggé elborult egy ötletnek tűnik. De valamit mégis tudhatnak Nagy-Britanniában, ugyanis a Londonban található Selfridges áruház évek óta ilyen korán nyitja meg a karácsonyi bulit és jóval idő előtt ünnepi hangulatot varázsolnak az Oxford Streetre.

A Selfridges természetesen világrekordernek számít a "legkorábban nyíló karácsonyi vásár" kategóriában és a boltjaiban a rock'n'roll és a popkultúra témákat képviselve már több, mint 500 karácsonyi termék kapható, mint például londoni tematikájú hógömb vagy Big Bent formázó karácsonyfadísz. (A Selfridges linkjére kattintva, ha beírjátok a keresőbe a christmas szót, akkor szép kis választék tárul majd elétek.)

Persze ilyenkor felmerülhet a kérdés, hogy minek kell ilyen korán árusítani a karácsonyi termékeket. Az áruház szerint azért, hogy mindenkinek legyen ideje vásárolni az ünnepekre, gondolva itt a külföldi turistákra is, akik nyilván mikor máskor szeretnének karácsonyra bevásárolni, mint nyáron, a legnagyobb hőségben. Ja. Egyelőre a kínálat nem teljes, de szeptember elejétől már 3800 termék várja a vásárlókat. Tartom: de minek?

Mindenesetre, aki már nagyon is karácsonyi lázban az ég, ha megteheti, látogasson el a Selfridges áruházba, ugyanis garantáltan egymásra fognak találni. És, ha ez még nem lenne elég, egy cuki kis karácsonyi visszaszámlálót is mutatunk, hogy teljes legyen az ünnepvárók öröme. Boldog Karácsonyt!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek