5 évnél régebbi cikk

Így néz ki 700 méter magasból Székesfehérvár
Így néz ki 700 méter magasból Székesfehérvár

Naponta látjuk testközelből, néha drónról, de több száz méter magasból ritkán. Egy siklóernyős töltött fel egy videót a Youtube-ra Székesfehérvárról. Így néz ki a Csónakázó-tó, a strand, a Sóstói Stadion vagy éppen az Alba Plaza 700 méter magasból.

Barka Roland már eddig is több olyan videót töltött fel csatornájára, amit leginkább irigykedve, esetleg egy jó adag tériszonnyal küzdve lehet csak végignézni. Valószínűleg többségünknek soha nem lesz alkalma átrepülni siklóernyővel a Balaton vagy a csókakői vár felett. Legutóbbi videója azonban még ezeknél is izgalmasabb, legalábbis a fehérváriaknak mindenképpen: a város felett repült át néhány napja, 700 méteres magasságban. 

A majdnem kétperces videóban Székesfehérvár valamennyi nevezetessége jól kivehető: ilyen magasságból is vakítóan kék a megújult strand összes medencéje, a Sóstó környékét dominálja az épülő stadion, de még az Alba Plaza autós felhajtójának csigája is feltűnik egy villanásra. Ebből a magasságból jól kivehető a legtöbb épület is, így akinek kedve szottyan, az nyugodtan kikockázhatja akár a saját lakóhelyét is.

Borítókép: Youtube/Roland Barka
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek