5 évnél régebbi cikk

Megnyitott az új posta a Budai úton
Megnyitott az új posta a Budai úton

Hétfő reggel óta már nem a megszokott helyen intézhetik postai ügyeiket a Víziváros lakói. Aki továbbra is a Budai úton szeretne levelet, csomagot feladni vagy csekket befizetni, ezentúl egy háztömbbel arrébb keresse a postát.

Szeptemberre ígérték, de már augusztus 27-től nem a Budai út 82., hanem a 68/A szám alatt működik tovább a Víziváros postája. A városrész lakóit kiszolgáló hivatalt nagyjából az Intersparral szemben, elődjéhez hasonlóan egy tízemeletes panel aljában alakították ki - csak a mostani hely több mint kétszer akkora. Az eddig 70 helyett 170 négyzetméteres belső területen várják az ügyfeleket, ettől azt remélik, hogy megszűnik az évek óta hóban, fagyban és hőségben is az utcán kígyózó sor, ezzel együtt pedig az emberek elégedetlensége is.

A közel tízezer embert kiszolgáló új posta kívülről és belülről is szép lett, a belső térben még érezni a nemrég befejeződött munkálatok illatát. A posta munkatársai is ismerkednek még az irodával, és feltehetően a berendezés sem végleges még. Ottjártunkkor a régi beidegződés alapján az ajtótól állt a sor a ügyintézési pontokig, miközben a várótérben elhelyezett székek teljesen üresek voltak. Ezen feltehetően sokat segíthet majd a hívószámos rendszer kialakítása.

A Budai úti új postáról és szolgáltatásairól a napokban részletesen is beszámolunk.

Borítókép: Horváth Reni
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek