5 évnél régebbi cikk

Nagy óramustra, avagy megmutatjuk, mi az idei óradivat
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
Nagy óramustra, avagy megmutatjuk, mi az idei óradivat

Azt hiszem az vitathatatlan, hogy a legfontosabb kiegészítő az óra, s ez a népszerűség 2018 őszén sem lankad majd. E nélkül nem lehet tökéletes a megjelenése egyetlen hölgynek, vagy úrnak sem. Elsősorban az erősebbik nem körében sokan státuszszimbólumként viselik, de akadnak szép számmal olyanok is, akik nem csak a funkciója miatt választják, hanem azért, mert egyszerűen öltöztet.

A fentiek okán igen sokféle időmérő áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy közülük kiválasszuk a számunkra legmegfelelőbbet, függően az elvárásainktól. Az óra garantáltan soha nem megy ki a divatból, de a divatirányzatok azért jelentősen hatással vannak rá is.

Nézzük az idei konkrétumokat:

Anyagok

Néhány újítást leszámítva a tavalyi és az azt megelőző trendeket követi az előttünk álló szezon is. Valami megerősödik és valami halványabb színezetet kap, ahogy az a divat világában lenni szokott. Egy azonban biztos: idén is tele vannak a boltok szebbnél szebb karórákkal.

Az acél tok és szíj 2018-ban még hangsúlyosabb szerepet kap, mint eddig. Mindkét nem képviselői bátran választják ezt az anyagot, hiszen elegáns, tartós és időtálló, valamint könnyen tisztítható.

Az acél mellett nagyon komolyan kell számolnunk az acél tok és bőr szíj kombinációval is, hiszen sokaknak kizárólag ez jelenti az igazán elegáns viseletet. S valljuk meg őszintén, egy szép öltöny vagy kosztüm tökéletes kiegészítője lehet egy ilyen darab. Ennek viselésekor azonban kellő körültekintéssel és óvatossággal kell eljárnunk, hiszen a bőr egy törődést és odafigyelést igénylő anyag.

Ami pedig újdonságnak számít az anyagok között aza nagyon kedvelt műanyag vagy kaucsuk óraszíj. Senkinek nem kell valami gyengébb minőségű, silányabb verzióra gondolni, ugyanis ezeket előszeretettel alkalmazzák még a nagyon minőségi, prémium darabok esetében is. Ez nyilván egy sportosabb, lezserebb megjelenést kölcsönöz, s talán ezért is népszerű annyira mindkét nem körében. Előnye, hogy strapabíró, vagány valamint könnyen és gyorsan tisztítható.

Az óradivat 2018-ban (Fotó: pinterest.com)

Színek kavalkádja, avagy határ a csillagos ég

Ami a színeket illeti, ott továbbra is hódít az arany, az ezüst és a rosé arany (rose gold), valamint ezek kombinációi.  Emellett természetesen a bőr szíjak esetében a klasszikus fekete, barna, fehér mellett a színezett bőrök is jelentős szerepet kapnak, különösen így az őszi időszakban.  A műanyag óraszíjak lehetőséget adnak a gyártóknak arra, hogy a lehető legkülönbözőbb színárnyalatokat és mintákat hozzanak létre, aminek köszönhetően igazi divatkiegészítők lesznek az időmérő eszközök. De ne feledkezzünk el arról, hogy nem csak a szíjak, de a számlapok is lehetnek színesek, színátmenetesek, esetleg mintásak is. S erre is igaz a mondás, hogy az idei divatban szinte minden lehet.

 Az óradivat 2018-ban (Fotó: pinterest.com)


Formák, avagy idén abszolút a méret a lényeg

Valamiért a divatdiktátorok továbbra is a kerek formák mellett teszik le a voksukat, valamint a nagy méret (akár 39-40 mm) is abszolút dominálnak jobban, mint a kisebb (26 mm), kecsesebb modellek. Ennek valószínűleg sok férfi örül majd, hiszen így ismét az erősebbik nemé lesz, az erősebb megjelenést sugárzó szélesebb órák privilégiuma.  Természetesen nem kell senkinek megijednie, aki a szögletes formákat kedveli, hiszen továbbra is szép számmal megtalálja ezeket az üzletekben, bár azt azért meg kell jegyezni, hogy ezek inkább az elegánsabb vonulatot képviselik.

Az óradivat 2018-ban (Fotó: pinterest.com)


Itt is hódítanak a figurák, minták, virágok

Ahogy a divat többi területén, úgy az órák esetében is megjelentek az extrém színek, a virágminták, a mesefigurák vagy mozi hősök, egyszóval a különlegesebb, vagányabb outfitünkhöz könnyedén találhatunk színben vagy mintában hozzá passzoló órát is, ami abszolút egyedivé teszi megjelenésünket.

 Az óradivat 2018-ban (Fotó: pinterest.com)

Amennyiben úgy érzed, hogy lenne még kérdésed a legújabb óratrendekről, vagy jól jönne egy kis támogatás a hozzád illő darabok beszerzésében, akkor ne habozz a segítségemet kérni, az Alba Plaza jóvoltából ingyenesen. További infókért és időpontfoglalásért kattints ide!

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek