5 évnél régebbi cikk

Franciaországban gázolták halálra a világjáró móri nomádot
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Oswaldanne Tetedemulet
Franciaországban gázolták halálra a világjáró móri nomádot

Vasárnap reggel halálra gázolták az Európát járó magyar nomádot. A móri Gecse Balázs Gergő éppen Délkelet-Franciaországban járt ökrös szekerével és állataival, amikor a baleset történt. A sofőr azt mondta, hogy nem vette észre az úton sétáló 32 éves férfit, mert elvakította a nap.

Két szarvasmarhával, két kecskével és egy kutyával járta Európát Gecse Balázs Gergő. A 32 éves férfi saját maga építette azt az ökrös szekeret, amivel 2004-ben Mórról indulva elkezdte bejárni előbb Magyarországot, később pedig Európát is. Vasárnap hajnalban, útközben érte a halál a franciaországi Villard-Bonnot közelében - írja az index.hu.

Gecse a szekér mellett sétált, de nem az út külső, hanem a belső oldalán, amikor elgázolták. A 90 éves sofőr azt mondta, hogy nem vette észre a férfit, mert elvakította a nap. A balesetről egy szintén nomád életmódot élő, a móri férfival korábban összebarátkozó helyi házaspár is beszámolt a Facebookon. A halálhír óta több posztot is közöltek, ezekben arról írnak, hogy az állatok jó kezekben vannak, velük minden rendben.

Az egyik bejegyzés végén így fogalmaznak:

Amikor utazunk, gyakran megkérdezik, nem félünk-e attól, hogy megtámadnak, vagy kirabolnak minket. Hát nem! A legnagyobb félelmeink az autók és a teherautók. A mai utakat ugyanis nem azoknak készítették, akik lassan járnak.

Gecse Balázs Gergő nomád életmódjáról rövid dokumentumfilm is készült:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek