5 évnél régebbi cikk

A tartalékos Chelsea csak nehezen bírt a nagyot küzdő Vidivel
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Koszticsák Szilárd
A tartalékos Chelsea csak nehezen bírt a nagyot küzdő Vidivel

Papírforma eredmény született Londonban, de a MOL Vidi FC egyáltalán nem vallott szégyent. A legjobb játékosai nélkül felálló Chelsea a spanyol Morata góljával győzött a fehérváriak ellen. Két forduló után pont és gól nélkül állunk az L-csoport utolsó helyén.

Mindössze öt olyan klub van, mely mind a három európai kupát megnyerte története során, ezek közül az egyik a Chelsea. A londoniakon kívül a szintén angol Manchester United, a holland Ajax, az olasz Juventus és a német Bayern München volt még erre képes. Talán ez is jelzi, hogy a kontinens egyik legnagyobb hagyományokkal bíró, egyben jelenleg is legerősebb csapatához látogatott a MOL Vidi FC csütörtök este. 

A két klub között nemcsak ezért hatalmas a különbség. A mértékadó transfermakt.de becslése szerint a Chelsea teljes keretének értéke 851 millió euró, ezzel szemben a Vidi játékosainak összértéke 16 millió euró körül mozog. Az angol csapatnak 21 olyan játékosa van, aki egyedül többet ér, mint a teljes Vidi-keret. Ez a hatalmas különbség azonban egyáltalán nem köszönt vissza az Európa-liga második fordulójában. 

A Chelsea a várakozásoknak megfelelően legjobb játékosai nélkül kezdett. Maurizio Sarri nem jelölte a kezdőbe a friss világbajnok francia N'Golo Kantét, a vb-bronzérmes belga Hazard-t, míg a brazil származású, de olasz válogatott Jorginho, az ugyancsak világbajnok Olivier Giroud vagy a brazil David Luiz a kispadon sem kapott helyet. Tulajdonképpen a védelmet egy az egyben cserélte az olasz menedzser, és összességében nyolc helyen változott a csapat a néhány nappal ezelőtti, Liverpool elleni kezdőhöz képest. Akár azt is mondhatjuk, hogy a Chelsea ezek alapján egy telt házas edzőmeccsre készült. Sokáig ez is volt a Vidi szerencséje. 

A Chelsea érezhetően könnyelmű volt és kicsit talán félvállról is vette a meccset. Hiába volt játéktudásban vagy sebességben hatalmas különbség a két csapat játékosai között, a fehérvári klub egészen a 70. percig óriásit küzdött és többször akár a vezetést is megszerezhette volna. Ám ezt végül Morata tette meg Willian csúsztatása után. Nikolics csapata ezután sem esett kétségbe, az egyenlítésre is volt lehetőségünk. Az angol bajnokság jelenlegi harmadik helyezettje azonban megtartotta előnyét és 1:0-ra győzött ezzel a góllal:

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Chelsea (angol)-Vidi FC 1-0 (0-0)
Stamford Bridge, 39 925 néző, v.: Zelinka (cseh)
Gólszerző: Morata (70.)
Sárga lap: Nego (14.), Huszti (44.), Milanov (56.)
Chelsea: Arrizabalaga - Zappacosta, Cahill, Christensen, Emerson - Kovacic, Fabregas, Loftus-Cheek (Barkley, 66.) - Pedro (Hazard, 54.), Morata, Willian (Moses, 74.)
Vidi FC: Tujvel - Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira - Nego, Hadzic (Pátkai, 83.), Nikolov - Huszti (Kovács I., 77.), Milanov (Hodzic, 83.) - M. Scepovic

Az L-csoport másik meccsén a PAOK már a 17. percben 3:0-ra vezetett idegenben a BATE Boriszov ellen, végül 4:1-re győztek. A MOL Vidi FC legközelebb október 25-én, este kilenckor lép pályára az Európa-ligában. Akkor a PAOK vendégei leszünk Szalonikiben.

A csoportot a százszázalékos Chelsea vezeti, második a PAOK, harmadik a BATE, mindkét csapatnak 3-3 pontja van. A Vidi az utolsó helyen áll, egyelőre szerzett gól és pont nélkül.  

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek