5 évnél régebbi cikk

A székesfehérvári Free Spirit Dance a világ tetején
Fehérvár Médiacentrum fotójaA székesfehérvári Free Spirit Dance a világ tetején

Az olaszországi világbajnokságot is meghódították a fehérvári Free Spirit táncosai, ahova a nyári zágrábi Európa-bajnokságról kvalifikálták magukat. Passion Gang formációjuk második helyezett lett, illetve Pauker Barbara szólóban szintén a dobogó második fokán végzett.

Október 27-28. között tartották meg a 2018-as World Dance Talents Cupot, ahol a világ legtehetségesebb táncosai mérték össze tudásukat. Persze Székesfehérvár sem maradhatott ki a buliból, ahol is a Free Spirit Dance tánciskola növendékei képviselték városunkat. A táncosok a Zágrábban lezajlott Európa-bajnokságon kvalifikálták magukat, ahonnan az első és a második helyezett juthatott ki az olaszországi Bergamóba. A világbajnokságon pedig minderre rátettek még egy lapáttal, és igencsak megsüvegelendő teljesítményt tettek le az asztalra.  

A Free Spirit Dance Passion Gang formációja hip-hop youth production kategóriában második helyezett lett.

Pauker Barbara soloban hip-hop show junior kategóriában szintén a dobogó második fokán végzett.

Pauker Barbara és a budapesti Keserű Péter duója pedig hip-hop duo junior, illetve és hip-hop show duo youth kategóriában egy-egy aranyérmet hozott haza.

A 2018-as World Dance Talents Cup versenyen átélt tapasztalatokról Tóth Barbarát, a csapat edzőjét kérdeztem: "Nagyon büszkék vagyunk magunkra, mert magunkhoz képest a maximumot teljesítettük. Várjuk a versenyévadot, mert a koreográfiánk ütős lett, de természetesen mindig van hova fejlődni. Most is láttunk erős táncosokat és csapatokat, amik arra motiválnak, hogy mi is jobbak legyünk. A verseny nagyon jó hangulatban telt, a mezőny igen szoros volt. A mi kategóriánkban olasz és horvát csapatok is részt vettek, de a versenyen sok magyar táncos is képviseltette magát."

A verseny kiértékelése után a jövőre terelődött a szó, ahol többek között megtudtuk, hogy a Free Spirit a Fehérvár Táncosa verseny után több külföldi megmérettetésre is szeretnének kijutni: "Rengeteg álmunk vár megvalósításra. Szeretnénk még sokat utazni együtt külföldre, de most a közeljövőben az itthoni dolgokra fókuszálunk. Decemberben egy nagyszabású rendezvényen lépünk fel, amely a 2018 Show of the Kings - Hollywood Kicsiknek és Nagyoknak nevet kapta."

Az utóbbi show-ban Tóth Barbara koreográfusként is részt vesz, és a csapat táncosai olyan híres énekesek mögött léphetnek színpadra, mint például Tóth Gabi és Király Viktor.

A Free Spirit Dance három csapata november 11-én a Fehérvár Táncosa elődöntőjében is megméretteti magát. A jövő év elején pedig kezdődik is a versenyévad, ahonnan szeretnék majd újra külföldi versenyekre kvalifikálni magukat. Ahogy Barbi is mondta: "A legfontosabb, hogy sokat táncoljunk együtt, és közösen megéljünk még sok ilyen csodás pillanatot."

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek