5 évnél régebbi cikk

Székesfehérváron készül fel a magyar szakács válogatott a világbajnokságra
Fehérvár Médiacentrum fotójaSzékesfehérváron készül fel a magyar szakács válogatott a világbajnokságra

Fehérváron készül a világversenyre a Magyar Nemzeti Cukrász- és Szakács válogatott. A Luxembourgi Kulináris Világbajnokságon mintegy harminc nemzeti válogatott méri össze tudását november végén. Így tehát a magyaroknak fel kell venniük a versenyt olyan országokkal, mint Norvégia, Svédország, Kanada vagy akár az USA.

Volenter István séf, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakács alelnöke városunkban készíti fel csapatát a luxemburgi megmérettetésre. A főpróba kedden zajlott, a magyar szakács válogatott minden tagja elhivatott és lelkes. A 11 fős magyar csapatnak a világbajnokságon 5 óra alatt 110 fő számára kell háromfogásos menüjét megfőznie.

Óriási munka vár a csapatra, hiszen november végén 30 nemzeti válogatott méri össze tudását az 5 napos verseny alatt, akik a világ minden részéből érkeznek. A magyar csapat elhivatott, szeretné felvenni a versenyt olyan országokkal, mint Norvégia, Svédország, Dánia, Szingapúr, Korea, Svájc, Kanada vagy akár az USA. A nemzeti csapat a magyar ízeket is feltálalja majd a kulináris világbajnokságon, melyet négyévente rendeznek meg. A kiutazó magyar csapatban a biztos tag Volenter István volt - emelte ki Krivács András, a további kiadó helyekre meghívásos alapon, illetve egy kétlépcsős megmérettetésen kerülhettek be a tagok.

Adamek Ádám, Volenter István és Murányi Mercédesz séfek kuala lumpur-i sikerei után a magyarok azonnal bekerültek az előkelő top tízbe a világon, így most újra rajtunk a világ szeme, Luxemburgban is bizonyíthatunk. A séfek a keddi főpróba alatt azt ugyan nem árulták el, pontosan mi lesz a menü a világversenyen, de annyit azért megtudtunk, hogy hal is kerül majd a zsűri asztalára.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek