5 évnél régebbi cikk

Elkészült az új kanyarodósáv a Széchenyi utca és a Horvát István utca kereszteződésében
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
Elkészült az új kanyarodósáv a Széchenyi utca és a Horvát István utca kereszteződésében

Gördülékenyebb lesz ezentúl a közlekedés a Széchenyi út - Horvát István utca csomópontban: november 25-re elkészült az új kanyarodósáv aszfaltozása.

Két hónapja kezdett neki a munkának a kivitelező, és november 25-én, vasárnap már birtokba vehették a gépjárművek a kibővített útszakaszt. A Széchenyi út, Kölcsey utca és Horvát István utca közötti szakaszán a belváros irányába tartó oldalon egy új, jobbra kanyarodó sávot alakítottak ki a középsziget területének csökkentésével, megtartva a két egyenesen és egy balra kanyarodó sávokat is.

Fontos tudni: bár az aszfaltozás elkészült, a teljes beruházás vége, illetve a műszaki átadás december elején lesz, addig a kivitelező a szélső sávokban még időszakosan dolgozik.

Megérte a várakozás és a kerülőutak keresgélése: mostantól várhatóan csökkenek majd a torlódások a forgalmas útszakaszon.

 "A felújítás érint jelzőlámpaoszlop-áthelyezéseket, új jelzők telepítését, járda- és kerékpárút-fejlesztést is, ami, reméljük, hogy összességében nagyobb áteresztőképességet jelent majd ennek a csomópontnak." -  mondta el Mészáros Attila alpolgármester még a munkálatok kezdetén. 

Székesfehérvárra jelenleg 46.000 autó van bejelentve, nem beszélve az agglomerációból beáramló autók tömegéről. Azt gondolom, hogy fontos tehát tudomásul vennünk, hogy Székesfehérvár egy XXI. századi nagyváros, melynek a sok előnye mellett hátrányai is vannak: mégpedig pont az említett autótömeg. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a forgalmi akadályokon enyhíteni tudjunk.” – mondta Molnár Tamás önkormányzati képviselő szeptemberben.

A fejlesztés után tehát négysávosra bővült a Belváros irányába az útszakasz: egy jobbra kanyarodó sáv, két önálló egyenes és egy balra kanyarodó sáv áll rendelkezésére az Alsóváros felől érkezőknek. Ezzel javul a csomópont kapacitása, várhatóan kisebb lesz a járműoszlop hossza.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek