5 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Advent, Ganxsta Zolee és a Kartel és Hófehérke Musical
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Advent, Ganxsta Zolee és a Kartel és Hófehérke Musical

Bár még nem nagyon láthattunk szállingózó hópelyheket, a hétvégén belépünk a már mindenki által nagyon várt decemberbe. Ennek köszönhetően elkezdődik a Fehérvári Advent programsorozat, melyben december 2-án már városunk első adventi gyertyája is lángra lobban. Emellett számos koncert (mindjárt kettő: Ganxsta Zolee és a Kartel, Hiperkarma) és sportesemény (MOL Vidi FC - Budapest Honvéd FC) is színesíti hétvégénket, nem beszélve a Hófehérke Musicalről, amelyet már nagyon régóta várunk, hogy Székesfehérváron is bemutassák.

Fehérvári Advent 2018
Mikor?: November 30-tól
Hol?: Belváros

Ismételten elérkezett a pillanat, amikor Székesfehérváron is megnyitja kapuit az adventi vásár, amely számos ünnepi program helyszínül szolgál. Az ilyenkor szokás kirakodóvásár és forralt borosok mellett természetesen lesz ünnepi fényfestés is, a város adventi koszorújának az első gyertyagyújtása pedig elindítja a várakozást, amely karácsony estéjén csúcsosodik ki. Persze nincs karácsony zene (és Kevin) nélkül, így többek között Zabos Regina, a Kisangyalok Kara és a második hazai X-Faktor győztese, Kocsis Tibor is színpadra lép. A részletes programot itt találjátok.

Koncert: Ganxsta Zolee és a Kartel
Mikor?: November 30., péntek 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Biztos vagyok benne, hogy a Ganxsta Zolee és a Kartel formációt senkinek sem kell bemutatnom. Az 1995-ben alakult bandát a Sex Action egykori dobosa, Ganxsta "Döglégy" Zolee (Zana Zoltán) alapította, szókimondó (leginkább vulgáris) szövegeikkel pedig számos fiatal kedvencei lettek. A főként gengszter hiphopban nyomuló brigád első lemezét az Egyenesen a gettóból címmel dobták piacra, amelyen a drogok és a rasszizmus ellen rappeltek. Ezt még tizenkét album követte tele legendás nótákkal, és hatalmas bulikat csapva mind a mai napig járják az országot.

Színház: Hófehérke Musical
Mikor?: December 1., szombat 17:00
Hol?: Alba Regia Sportcsarnok

A Hófehérke és a hét törpe történetét világszerte ismerik kicsik és nagyok egyaránt. Így egyáltalán nem csoda, hogy a Grimm testvérek összegyűjtött meséi között megtalálható lány történetéből a klasszikus Disney-rajzfilmen kívül számos feldolgozás készült. Jelenleg a Hófehérke Musical van terítéken, amelynek premierje május 13-án volt Tatabányán, és utazódarabhoz híven az ország számos pontján bemutatták. Legközelebb december 1-én a székesfehérvári Alba Regia Sportcsarnokban látható a mesés előadás, Hófehérkét pedig nem más kelti életre, mint a fehérvári Katona Klaudia. A vele készült interjúnkat itten leshetitek meg.

Labdarúgás: MOL Vidi FC - Budapest Honvéd FC
Mikor?: December 2., vasárnap 18:00
Hol?: MOL Aréna Sóstó

A hétvégén második bajnoki mérkőzésére készül a MOL Vidi FC a frissen átadott MOL Aréna Sóstóban. Az Újpest FC elleni 1-0-ra (Juhász Roland bomba fejesével) megnyert rangadó után ezúttal is egy parázs mérkőzésre van kilátás, ugyanis a fehérvári focisták a Budapest Honvéd FC-vel néznek farkasszemet. A MOL Vidi FC-nek mostanában igencsak jól megy a szekere, az UEFA Európa-ligában is helyt állnak (bár a Chelsea ellen nagyon kell a pont) úgy, hogy a hazai pontvadászatban sincsenek sokkal lemaradva az éllovas Ferencvárosi TC-től. Nincs is más hátra: Hajrá, Vidi!

Koncert: Hiperkarma
Mikor?: December 1., szombat 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

A Hiperkarma 2000 óta van jelen a hazai zene élet igencsak változatos forgatagában. Az alternatív rockzenét játszó csapatot Bérczesi Róbert alapított, miután előző együttese, a Blabla feloszlott. Első lemezük, cím nélkül 2000 nyarán jött ki, majd három évre rá jött is a második album, amely már az Amondó nevet viselte. 2007-ben kényszerpihenőre vonultak, hogy aztán 2011-ben újra közönség elé álljanak. Harmadik nagylemezükre 2014-ig kellett várni, majd 2016-ban napvilágot látott - az eddigi utolsó - Délibáb című albumuk, amely címadó dala számos díjat bezsebelt.

Mozi: A karácsony mentőakció
Mikor?: November 29-től
Hol?: Cinema City Alba

Idén kicsit korábban jön el a karácsony a mozikba, ugyanis éppen hogy betoppanunk a decemberbe, máris debütál az első ünnepi témával foglalkozó filmalkotás, A karácsony mentőakció. Alain Chabat (aki a rendezés mellett a jó öreg Mikulás bőrébe is belebújik) filmje 2017-ben látott napvilágot, ám a hazai mozikba csak most érkezett meg a könnyed családi kikapcsolódásnak ígérkező vidám kis alkotás.

Hogy miről is van szó? Karácsony közeledtével Mikulás (Alain Chabat) és segítői azon munkálkodnak, hogy minden ajándék időben ott legyen a fa alatt. Igen ám, de ahogy az lenni szokott, beüt a krach, és egy rejtélyes betegségnek köszönhetően az összes szorgos manó ágynak esik. Mikulásra hárul a feladat, hogy beszerezze a gyógyuláshoz szükséges gyógyszeradagot, ám útközben kényszerleszállást kell végrehajtania, és Párizs belvárosában landol. A francia fővárosban aztán egy család siet a segítségére...

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek