5 évnél régebbi cikk

Meséld el kedvenc karácsonyi történeted!
·Kultkarácsony·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaMeséld el kedvenc karácsonyi történeted!
·Kultkarácsony·Utolsó frissítés: undefined

Legkedvesebb karácsonyi történetem címmel irodalmi pályázatot hirdetett a Vörösmarty Mihály Könyvtár. A történeteket december 17-ig lehet beküldeni, a három legjobb írás alkotói értékes jutalomban részesülnek.

Mindenkinek van egy emlékezetes karácsonyi története, akár megható (jobb esetben), akár katasztrofális, ami a végén aztán valami csoda folytán mégis jól sült el. Hogy mire is gondolok? Hát, amikor valami nem a terv szerint zajlott, mert például szenteste tönkrement az égősor, odaégett az ünnepi vacsora vagy éppen eldőlt a karácsonyfa (ez az, ami rendszeres), netalántán a karácsonyi étek illatán felbuzdulva elszabadult a macska, és össze-vissza borogatott mindent.

A sort a végtelenségig lehetne folytatni, aminek a végén (minden kalamajka ellenére) mégis összegyűlik a család, megajándékozzátok egymást vagy éppen a nagy békülések veszik át a főszerepet. És igen, ezek a legszebb pillanatok, amelyekből aztán a legkedvesebb történetek születnek.

A Vörösmarty Mihály Könyvtár pályázatán bárki részt vehet, akit átjár a szeretet ünnepe, nincs semmilyen kikötés, így a legapróbbaktól kezdve a bölcseken át bárki beküldheti megható sztoriját. Ja igen, az alkotások terjedelme legfeljebb 4000 karakter lehet szóközökkel együtt, úgyhogy jól gondoljátok át, mi is kerül az irományba.

Az írásokat a fersch.renata@vmk.hu címre lehet beküldeni csatolt mellékletként december 17-ig. A levél tárgysorába írjátok be: Legkedvesebb karácsonyi történetem.

A három legjobb történet megjelenik a könyvtár hivatalos honlapján, az alkotókat pedig könyves ajándékcsomaggal jutalmazzák. Nincs is más dolgotok hátra: sztorira fel!

(Forrás: ÖKK)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek