5 évnél régebbi cikk

A Living Coral lesz 2019 hivatalos színe
Fehérvár Médiacentrum fotójaA Living Coral lesz 2019 hivatalos színe

Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is bejelentette a Pantone a következő év hivatalos színét, a választás pedig a melegséget sugárzó Living Coral árnyalatra esett.

Az Egyesült Államokban, New Jersey-ben székelő Pantone vállalat elsősorban az által megalkotott színskáláról lehet ismerős az olvasóink számára. A Pantone Színegyeztető Rendszer egy nagyon jól szabványozott színreprodukciós rendszer. A különböző előállítók, különböző helyeken a kiadott szabványra hivatkozva tudják használni a Pantone-rendszert, így igazítva a színeket össze anélkül, hogy egymással egyeztetnének.

A Pantone minden év végén kihirdeti a következő esztendő vezető színét, a bejelentés pedig idén sem maradt el. Az 1950-es években alapított vállalat a 2019-es Év Színe titulust a 16-1546-os kóddal jelölt ‘Living Coral’ fantázianéven futó árnyalat kapta, mely, ahogy a neve is mutatja, főleg a korallzátonyok és az ott élő rózsaarany árnyalatú halak színét jelenti.

Az idei év, vagyis 2018 színe egy jóval harsányabb árnyalat volt, az ultraibolya, míg 2017-ben a természetes levélzöld volt az uralkodó. A cég indoklás szerint azért esett most a választás a 'Living Coral' árnyalatra, mert felgyorsult világunkban igény van a természetes, nyugtató hatású árnyalatokra, melyek melegséget, meghittséget sugároznak.

A Pantone választását egyébként illendő komolyan venni, a divatszakmától kezdve a belsőépítészekig rengeteg szakember várja lélegzet visszafogva az Év Színe választást. Az adott esztendő árnyalatával így rengeteg helyen és termékben találkozhatunk majd 2019-ben, mondhatni, 'Living Coral' aktív szereplője lesz életünknek a következő évben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek