5 évnél régebbi cikk

Végre tettek zöldségmérleget az Auchan kasszáihoz is
Végre tettek zöldségmérleget az Auchan kasszáihoz is

Mérlegeket helyeztek el a székesfehérvári Auchan néhány kasszájánál. Vagyis innentől kezdve azoknak, akik elfelejtették a vásárolt árut lemérni, nem kell közvetlenül fizetés előtt visszarohanni, vagy vásárlás nélkül otthagyni a kiválogatott zöldségeket, gyümölcsöket.

Míg a legtöbb szupermarketben (pl. Tesco, Lidl, Aldi stb.) a gondosan kiválogatott gyümölcsöt és zöldséget a kasszánál a pénztáros méri le, addig az Auchanban a mérlegelésről a vásárlónak kell gondoskodnia. Aki pedig elfelejti lemérni a friss osztályon a gombát, hagymát, krumplit, almát, narancsot, banánt vagy bármit, a kasszánál már nincs lehetősége utólagos mérlegelésre. Az esetek jó részében ilyenkor a vásárlók bosszankodva hagyják ott a bezacskózott zöldségeket és gyümölcsöket, de nem ritka az sem, hogy néhány vásárló sűrű elnézéskérések közepette rohant vissza a legközelebbi mérleghez.

A vásárlóknak ez a metódus nagy bosszúságot, az Auchannak pedig feltehetően pénzben is mérhető kiesést jelent, hiszen így naponta rengeteg zöldség és gyümölcs kerül vissza mérlegelés után a  ládákba, ahelyett, hogy a vásárló kifizetné és hazavinné.

Néhány hónapja a budapesti Auchanok egy részében (pl. Budaörs) tűntek fel a kasszasoron épp ugyanolyan mérlegek, mint amikkel a friss osztályon is bíbelődhetünk. Jó hír a székesfehérvári áruházba járóknak, hogy a közelmúltban itt is megjelentek ezek az extra mérlegek (mi kettőt számoltunk a minap), amikkel utólag le lehet mérni a vásárolmányt, és nem kell sajnálkozva otthagyni a kiválogatott gyümölcsöket.

Persze a legegyszerűbb az lenne, ha a többi áruházhoz hasonlóan itt is a pénztáros mérlegelne fizetés előtt, de ne legyünk telhetetlenek. Évi néhány komolyabb sprintet már ezek a pluszmérlegek is megspórolnak a vásárlóknak. 

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek