5 évnél régebbi cikk

Visszavásárolja az IKEA a használt bútorodat
·VásárlásIKEA·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
fortune.com
Visszavásárolja az IKEA a használt bútorodat
·VásárlásIKEA·Utolsó frissítés: undefined

Magyarországon is elindítja használtbútor-programját az IKEA. A bútorok második élete néven futó programmal kapcsolatos adatkezelési tudnivalók már a svéd cég honlapjára is felkerültek.

A svéd bútorgyártó cég mindig is öles feliratokkal a zászlaján hirdette elkötelezettségét a fenntarthatóság és a környezetvédelem mellett. Ahogy azt is előszeretettel kiemelik: mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyártás összes fázisában minimalizálják a felesleges hulladék keletkezését.

Tavaly Csehországban és Szlovákiában már ennél eggyel tovább léptek, és elindították az úgynevezett használtbútor-programjukat. A lényeg egyszerű, az IKEA visszaveszi a megunt, már nem használt termékeit, cserébe ajándékkártyát ad, amit a lelkes IKEA-fan újra csak bútorra, gyertyatartóra, húsgolyóra vagy akármire válthat. A visszavitt, de használható termékeket pedig újból piacra dobják. 

A program a szomszédban bejött, hiszen 4800 használt terméket értékesített a svéd cég, így a napi.hu információi szerint idén Magyarországon is beindítják az haszáltbútor-üzletet. Hogy pontosan mikortól, arról az oldal szerint csak a szolgáltatás bevezetésekor ad részletes tájékoztatást az IKEA.

Egy azonban biztos, az IKEA adatkezelési szabályzatába már bekerült a bútorok második életéről szóló tájékoztató:
"Ha meg szeretnél válni régi vagy felesleges IKEA termékedtől, nekünk felkínálhatod megvételre. Az egyeztetéshez és az esetleges szerződéskötéshez személyes adatokra van szükségünk, ezen belül az eladásra kínált termékről készült fényképekre és annak leírására, hogy a bútor milyen állapotban van. A személyes adatok megadása nélkül nem áll módunkban szerződést kötni. Az adatokat szerződéses partnerünknek is továbbítjuk, amely az eladási ajánlatok benyújtására szolgáló internetes rendszert működteti. A személyes adatokat a szerződéskötéshez szükséges ideig őrizzük meg, illetőleg ennél tovább, ha ezt jogszabály (pl. számviteli – vagy adótörvény stb.) írja elő. Ha nem kerül sor szerződéskötésre, akkor a tárgyalások lezárulását követő egy hónap leteltével töröljük a személyes adatokat." - áll az ikea.com oldalon.

Úgyhogy ha éppen azon elmélkedne valaki, hogy melyik fórumon passzolja el megunt ikeás bútorát, akkor itt egy újabb lehetőség. Hamarosan pedig arra is mód lesz az IKEA égisze alatt, hogy használt, de jó állapotú bútort vegyünk.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek