5 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Városi Diákbál, bormustra és Esküvő Kiállítás
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Fehérvári programok a hétvégére: Városi Diákbál, bormustra és Esküvő Kiállítás

Hiába lesz hideg, egymást érik a jó programok a városban a hétvégén. A többségük azért nem szabadtéri (sőt, egyik sem), így csak akkor kell a várható mínuszokat elviselni, amikor például a Fehérvári Bormustráról átsétálunk a Vad Fruttik koncertjére. A diákok a MOL Aréna Sóstóban kezdik a szokásos Diákbált, az after pedig a Petőfiben lesz. A mozikban csütörtökön bemutatták a Q-ügyosztály legújabb nyomozását, A 64-es betegnapló címmel.

Bál: Városi Diákbál
Mikor?: Január 11., péntek 18:30
Hol?: MOL Aréna Sóstó

Nem, nem kell kapura lőni, dekázni és tizenegyesrúgó-verseny sem lesz az idei Városi Diákbálon. Jobb, ha lassan megszokjuk, hogy a MOL Aréna Sóstó a város legnagyobb rendezvényhelyszíne is egyben, így rengeteg nagyobb volumenű eseményt itt rendeznek majd a jövőben. Ezek közül az egyik a sorban ötödik diákbál lesz. Szombat este fél héttől a dress code a '20-as, '30-as évek Gatsby korszakát írja elő, ilyen stílusú kisestélyiben és öltönyben kell megjelenni és a Fehérvár Big Band, a Fantom zenekar és Pixa bulijára táncolni. Szokás szerint lesz majd tombola, bálkirálynő- és bálkirály-választás, fotófal és szelfitükör is. Az éjféli zárás után fél órájuk lesz a bálozóknak átvergődni a belvárosba, az afterparty ugyanis fél egytől a Petőfi Kultúrtanszéken lesz DJ Embryóval. A Fehérvár Televízió beszámolója a 2017-es diákbálról: 

Gasztro: IV. Nagy Fehérvári Bormustra
Mikor?: Január 12., szombat 17:00
Hol?: Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház

Egyetlen belépőért cserébe korlátlan borfogyasztást, egy szép kóstoló poharat kínálnak és további meglepetéseket ígérnek a Bormustra szervezői. Arról, hogy utóbbiak mik lesznek, mindenki győződjön meg saját maga, ami viszont biztos: 20 borászat 100 borát lehet végigkóstolni szombaton késő délutántól a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Vagyis ha valaki kellően alapos munkát szeretne végezni, akkor ez a 100 bor decinként számolva összesen 10 literre jön ki. Egészségünkre! A falatokról a Hatpöttyös Étterem gondoskodik. A tavalyi Bormustra így sikerült:

Koncert: Vad Fruttik Hétvége
Mikor?: Január 11-12., péntek-szombat 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Kezdjük azzal, hogy az esemény sold out, vagyis előzetesen minden jegy elkelt. Viszont a dupla koncert hivatalos Facebook-eseményénél fel-felbukkanak betegség vagy egyéb más miatt felszabaduló jegyek, tehát ha időről időre frissítgetjük ezt az oldalt, akár még szerencsénk is lehet. Máskülönben tényleg marad a Youtube, vagy valamely másik, későbbi Vad Fruttik-koncert az évben. Ez már csak azért is sajnálatos lenne, mert Likó Marciék félig-meddig hazai pályán lesznek (a zenekar Várpalotáról indult), ráadásul ilyen dupla bulikon sem nagyon szoktak fellépni.

Kiállítás: Esküvő Kiállítás
Mikor?: Január 12-13., szombat-vasárnap
Hol?: Novotel

Nem véletlen, hogy az esküvő szervezése már a nagy napot megelőző évben elkezdődik. Ahhoz, hogy minden tűpontos legyen, az utolsó napon pedig már csak néhány váratlan helyzettel kelljen szembesülni, néha egyévnyi stresszel, telefonálással és keresgéléssel töltött reggel, délután vagy este is kevés lehet. Az élelemesebbek megpróbálnak minél több, az esküvőhöz nélkülözhetetlen alkatrészt egy helyen összegyűjteni. Erre lehet pompás alkalom a szokásos kétnapos Esküvő Kiállítás a Novotelben. A rendezvényről részletesebben ebben a cikkben írtunk, a hangulatról pedig a Fehérvár Televízió tavalyi videójából kaphatsz képet:

Sport: Alba Fehérvár - BC Körmend
Mikor?: Január 12., szombat 18:00
Hol?: Alba Regia Sportcsarnok

Emberemlékezet óta nem állt olyan gyengén a fehérvári kosárcsapat, mint ebben a szezonban. A bajnokságban csupán 11. helyen álló Alba Fehérvárnak akár még kiesési gondjai is lehetnek, de azért hatalmas meglepetés lenne, ha az alapszakasz végére nem javítanának néhány helyet a jelenlegihez képest. Az első lépést szombaton tehetik meg: este hattól a második helyen álló Körmendet fogadják. Furcsa ezt leírni, de a hazai pálya ellenére sem a Fehérvár az esélyes, hanem a vendégcsapat. Pedig lenne miért visszavágni, hiszen az első szezonbeli bajnokit a Körmend nyerte 83:65-re. Az Alba hétközben nemzetközi meccset játszott Izraelben, melyet a spanyol vezetőedző értékelt:

Mozi: A 64-es betegnapló
Mikor?: Január 10-től
Hol?: Cinema City Alba

Mivel elég kevés az igazi és valóban minőségi krimi a mozikban, ezért minden ilyen típusú filmet meg kell becsülni. A 64-es betegnapló a dán Q-ügyosztály zsinórban negyedik története és egybehangzó vélemények szerint eddig legjobb darabja is egyben, pedig a Nyomtalanul, a Fácángyilkosok és a Palackposta is magasra tette a lécet. Egy lakás falának bontása közben három mumifikálódott holttestre bukkannak, a szálak pedig Sprogø szigetére vezetnek, ahol korábban nőket sterilizáltak - így indul és folytatódik a sztori, mely minden idők legnagyobb bevételét hozó dán mozipremierje lett hazájában.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek