5 évnél régebbi cikk

Február 16-án derül ki, kik jutnak a Versünnep döntőjébe
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Február 16-án derül ki, kik jutnak a Versünnep döntőjébe

Lezárultak a jelentkezések, összeállt a tizedik, jubileumi Fehérvári Versünnep versenyzőinek mezőnye. Több mint harminc középiskolás fiatal készül idén is arra, hogy megmérettesse magát.

Első körben február 16-án, szombaton lépnek a zsűri elé a válogatáson a fiatalok. A döntnökök elnöke ebben az esztendőben is Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas Érdemes Művész lesz. A válogató helyszíne a már megszokott hagyományoknak megfelelően most is a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház.

A város kulturális életének egy évtized alatt már szerves részévé vált a tavaszi Fehérvári Versünnep, melyet ezúttal is a Székesfehérvári Egyházmegyével, Székesfehérvár önkormányzatával, a Szent István Művelődési Házzal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve bonyolít le a Fehérvár Médiacentrum. A programsorozat fővédnöke Spányi Antal megyés püspök valamint Cser-Palkovics András polgármester. A verseny része a cég társadalmi felelősségvállalási programjának. A Fehérvári Versünnephez immár nyolcadik alkalommal csatlakozik mentorprogrammal a Vörösmarty Színház.

„Nagy öröm látni, hogy idén is ilyen sok fiatalt ösztönzött jelentkezésre az irodalom szeretete, a versek iránti érdeklődés, és szeretnék megmérettetni magukat ily módon is. Ezekben a hetekben szerkesztőségünk is látványosan felpezsdül, a szervezésben részt vevő munkatársak izgatottan rendezgetik a jelentkezők adatlapjait, és kíváncsian várják mely költők, milyen irodalmi alkotások ihlették szereplésre ebben az esztendőben a középiskolásokat. Várunk mindenkit szeretettel a szombaton 10 órakor kezdődő elődöntőre a Szent István Művelődési Házban” - fogalmazta meg Látrányi Viktória, a Fehérvár Médiacentrum hírigazgatója.

A verseny tehát két fordulóból – válogatóból és döntőből áll, utóbbi a Városháza Dísztermében lesz április 6-án.

Akik a Fehérvári Versünnepet eddig megnyerték:
Tóth Melitta (2010)
Pruma Nikolett ( 2011)
Krär Edina (2012)
Gombó Viola Lotti (2013)
Bukosza Zita (2014)
Hajdú-Sobor Csaba (2015)
Böcsök Olivér Benjamin (2016)
Marth Fruzsina (2017)
Baráth Eszter Adrienn (2018)
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek