5 évnél régebbi cikk

Készítsünk mennyeien finom datolyaszilvás édességeket!
·GasztroBiokertészet·Utolsó frissítés: undefined
Készítsünk mennyeien finom datolyaszilvás édességeket!
·GasztroBiokertészet·Utolsó frissítés: undefined

Diéta alatt is szeretnél finom desszertet enni? Vagy épp csaló napot tartasz, és belefér egy kicsivel több szénhidrát a napi limitedbe? Akárhogy is van, mindenképpen találsz finom datolyaszilvás receptet magadnak ebben a posztban!

Egyik korábbi cikkemben már említettem, hogy a datolyaszilva remek szívvédő csodaszer is lehet, ha rendszeresen fogyasztjuk: csökkenti a szívroham kockázatát! Tele van kálium sókkal, amelyek a szív- és érrendszer számára szükségesek. Tápanyagai erősítik az érfalakat, csökkentik a hipertóniás kockázatot, s e gyümölcs normalizálja a vérnyomást.

A gyümölcs akkor a legjobb, ha nyersen fogyasztjuk, ugyanakkor remek párosítás lehet süteményekhez, fagylaltokhoz, vagy gyümölcsmártásként, esetleg lekvárként. Különleges ízű aszalványt is készíthetünk belőle. 
 
Ha pohárdesszertre vágyunk, akkor fogjunk 1 mangót, 5 mandarint, 6 kivit, 2 datolyaszilvát, 1 banánt. Pucoljuk meg őket, szeleteljük fel, osszuk szét pár kehelybe. 25 dkg mascarponét keverjünk ki 1,5 evőkanál főzőtejszínnel és egy evőkanál mézzel. Öntsük rá a gyümölcsökre, a tetejét pedig szórjuk meg összetört, sótlan földimogyoró-darabokkal és fenyőmaggal! Mennyei finomságot kapunk!

Ha csak mascarpone és datolyaszilva van a konyhánkban, akkor se essünk kétségbe: ebből is készülhet finomság! Hámozzunk meg ilyenkor 2 datolyaszilvát, vágjuk kockákra és pürésítsük! 100 g mascarponét keverjünk el egy csomag vaníliás cukorral, s keverjük a püréhez. Verjünk kemény habbá 150 ml habtejszínt, keverjük a krémhez és már ehetjük is!

Fontos, hogy a vásárlásnál alaposan nézzük meg, hogyan néz ki a datolyaszilva! Mindig koncentráljunk az élénkebb színűekre, figyeljünk rá, hogy a csészelevelek teljesen szárazak legyenek!
 
Ha fekete foltokat, pöttyöket látunk rajta, akkor bizony romlásnak indult a gyümölcs. Hűvös helyen (0-1 C –on) 2-3 hónapig is eláll, a melegben viszont pár nap alatt gyorsan megpuhul (beérik).

Ha túl meleg helyen tároltuk a gyümölcsöt és megpuhult, akkor sem kell lemondanunk róla! Hihetetlen, de még palacsintatésztának is alkalmas. Kaparjuk ki 700 gramm datolyaszilva belsejét (a magokat és a héjat dobjuk el), majd keverjük pépesre egy botmixerrel! Adjunk hozzá 2 db tojást, 2 dl tejet, 350 gramm lisztet, 5 evőkanál diólikőrt, 1 teáskanál szódabikarbónát, és keverjük csomómentesre!
 
Ha jól csináltunk mindent, akkor palacsintatésztához hasonló állagot kaptunk. Ezt a masszát öntsük egy kivajazott tepsibe, süssük meg, majd kenjük meg a kész tésztát mogyorókrémmel (de anélkül is finom).

Aki diétázik, annak sem kell lemondani a desszert nyújtotta élményről! A cukormentes, zabpelyhes muffin biztos befutónak számít, és végtelenül egyszerű az elkészítése! Vegyünk hozzá egy banánt, 10 db datolyaszilvát, 1 dl kókusztejet és 3 dkg pirított mandulát és keverjük össze egy turmixgépben.
 
Egy külön tálba tegyünk 90 gramm darált zabpelyhet, 30 gramm teljes kiőrlésű lisztet, 1 evőkanál fahéjat, fél csomag sütőport, 3 evőkanál kókuszreszeléket. Keverjük össze, majd öntsük hozzá a turmixolt anyagot. 2 tojás fehérjéből verjünk habot, édesítsük vaníliával, s keverjük a tésztához óvatosan. A masszát halmozzuk kis süthető formákba (de ne legyen tele egyik sem, mert meg fog dagadni!), szórjunk rá egy kis mazsolát erythritollal, és süssük meg 170 fokon 30 percig. Likes is the one of the most important reactions that a TikTok creator can get for their videos. You feel much more appreciated, when you notice a dramatic growth of the number of TikTok likes you get. Obviously, TikTokers of all levels are looking for the opportunities to increase the number of likes they get. In this article we will share this information! Here are some tips: Catchy description; Follow the trends; Post videos daily and Paid Promotion. Paid promotion is one of the most effective ways to get more TikTok likes. However, choose the trusted providers wisely, such as tiktoknito.com.

Jó étvágyat!

Borítókép: mybeast.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek