2 évnél régebbi cikk

A kormány január elsejéig meghosszabbítaná a veszélyhelyzetet
·HírekKormányinfó·Utolsó frissítés: undefined
A kormány január elsejéig meghosszabbítaná a veszélyhelyzetet
·HírekKormányinfó·Utolsó frissítés: undefined

A veszélyhelyzet meghosszabbításáról, az oltás munkáltató által való kötelezővé tételéről, illetve a 12 év alattiak oltásáról is beszélt Gulyás Gergely a szeptember 15-i kormányinfón.

A veszélyhelyzet meghosszabbítása

A veszélyhelyzet meghosszabbítását kéri a kormány január 1-ig - jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint a kormány gyors reagálási képessége miatt szükséges az intézkedés.

Gulyás kitért arra, hogy az előrejelzések alapján a kormány arra számít, hogy nőni fognak az esetszámok, de jóval kevesebben kerülnek majd kórházba, vagy lélegezetőgépre, mint korábban a második és a harmadik hullám során.

A koronavírus elleni oltásra kötelezhet a munkáltató?

A miniszter kitért arra, hogy tárgyalnak a munkáltatókkal az oltások kötelezővé tételéről bizonyos ágazatokban, de konkrét döntés erről egyelőre nincsen. Gulyás szerint jogosnak tűnik az igény a munkáltatók részéről. Nem kizárt, hogy a védettségi igazolvány szerepe a jövőben nőhet.

Oltóanyaghelyzet és a 12 év alattiak oltása

Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy bőven van elegendő oltóanyag, Pfizerből és Modernából 3,3 millió oltás áll rendelkezésre, AstraZenecából 1,5 millió, Sinopharmból több mint 2 millió vakcina áll rendelkezésre. Pfizer-beszerzések kapcsán van egy új beszerzési kezdeményezés az EU-ban, a 12 év alattiak számára, amiből Magyarország is rendelni fog.

Minimálbér emelése

A miniszter hangsúlyozta, hogy azt szeretnék, ha a 200 ezer forintos minimálbér már január 1-től megvalósulna.

Ha ez így lesz, több lesz január 1-én a minimálbér, mint Gyurcsány Ferenc alatt az átlagbér volt - tette hozzá Gulyás Gergely.

A minimálbér emelkedésével párhuzamosan a garantált bérminimum is emelkedne. A munkáltatók ezért az emelésért adócsökkentést kérnek.

Borítókép: facebook.com/magyarorszagkormanya
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek