2 évnél régebbi cikk

Gulyás: hétfőtől megszűnik a kötelező maszkviselés, kivezetjük a védettségi igazolványra vonatkozó szabályokat
·HírekKormányinfó·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/M1
Gulyás: hétfőtől megszűnik a kötelező maszkviselés, kivezetjük a védettségi igazolványra vonatkozó szabályokat
·HírekKormányinfó·Utolsó frissítés: undefined

Emellett a munkáltató nem írhatja elő a kötelező oltást, viszont a szociális és egészségügyi dolgozók esetén, idősotthonokban és szociális intézményekben marad a kötelező maszkviselés – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a március 3-ai Kormányinfón.

Orosz-ukrán háború

Gulyás Gergely a március 3-ai Kormányinfót elmondta, Magyarország határozott döntése, hogy nem küld katonákat és semmilyen fegyverszállítmányt nem enged át Ukrajnába, ugyanis komoly az esélye, hogy ezeket a szállítmányokat megsemmisítenék.

Magyarország határozott érdeke, hogy ne keveredjen bele, ne sodródjon bele a háborúba. Fontos a humanitárius segítség, a kormány is hozzájárul a segítséghez.

"Több civil akció indult az elmúlt napokban, hogy mindenkihez eljusson az, amire a legnagyobb szüksége van" - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Magyarország minden Ukrajnából érkező menekültnek segítséget biztosít, nyitva vannak az átkelőhelyek, az átengedés folyamatos és gyors.

Eddig mintegy 120 ezer ember lépett át a magyar határon a háború kitörése óta – emelte ki Gulyás.

A kormány 1,350 milliárd forintos támogatást adott a segélyezésben részt vevő legnagyobb szervezeteknek - közölte a miniszter, majd hozzátette, hogy hat csomópontot nyitottak a határon, folyamatos az együttműködés a helyi kormányhivatalokkal.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy közel 200 millió forint érkezett a Híd a Kárpátaljáért akcióra, és mintegy 600 millió forint értékben küldött Magyarország segítséget, élelmiszert, tisztálkodási szereket, üzemanyagot Kárpátaljára.

Magyarország minden olyan szankciót támogat, amelyet minden uniós tagország támogat, nem fog vétóval élni, elítélik Oroszország agresszióját.

"De célszerű óvatosnak lenni a szankciókkal, a szankciók kialakításánál komoly véleménykülönbségek vannak, nem szabad olyan intézkedést hozni, ami nekünk jobban fáj, mint a szankcionáltaknak" – figyelmeztet a miniszter.

Koronavírus

A vírushelyzetről Gulyás Gergely azt mondta, hogy a járvány ötödik hulláma a végéhez közeledik, így Magyarország kivezeti a korlátozások döntő többségét:

hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség és a munkáltató nem írhatja elő a kötelező oltást.

Emellett a szociális és egészségügyi dolgozók esetén, idősotthonokban és szociális intézményekben marad a maszkviselés, illetve kivezetik a védettségi igazolványra vonatkozó szabályokat is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek