1 évnél régebbi cikk

Két új gyalogos-átkelőhely az Öreghegyen
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Két új gyalogos-átkelőhely az Öreghegyen
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined

Az iskolába járók, a turisták, a buszmegállóba érkezők biztonságos közlekedését is szolgálja az a két új gyalogos-átkelőhely, amelyet a Kassai út és a Vágújhelyi utca kereszteződésében építettek ki.

Nagy szükség volt az új járdák kiépítésére az öreghegyi kereszteződésben. A Kassai út-Vágújhelyi utca találkozásánál rendkívül nagy a forgalom csúcsidőszakban, és erre közlekednek reggelente, valamint délután az iskolások is. A lakók már rég óta szerették volna, hogy biztonságosan lehessen átkelni az úton.

"Sokan mondták, hogy képviselő asszony hozzon egy vödör festéket, aztán én majd felfestem! De azért ez nem ilyen egyszerű. A világítást kellett kicserélni, a járdát is megjavították, mindegyik akadálymentes lett, úgyhogy ez egy eléggé komplex dologgá vált” - mondta el Östör Annamária, a városrész önkormányzati képviselője.

A beruházás önkormányzati forrásból, 9 millió forintból valósult meg. A keddi műszaki átadáson elhangzott, a jelzés felfestése mellett a láthatóság érdekében öt új lámpatestet helyeztek fel, valamint akadálymentessé tettek négy járdaszakaszt. A kivitelezőknek két hét alatt végeztek a munkálatokkal.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek