10 hónapnál régebbi cikk

Már nemcsak múzeum - minőségi nyári programok várnak Gorsiumban
·ProgramokGorsium·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pál Loránd
Már nemcsak múzeum - minőségi nyári programok várnak Gorsiumban
·ProgramokGorsium·Utolsó frissítés: undefined

A Tác-Gorsium Nyár programsorozat minőségi szórakozást kínál majd a családoknak a közösségi térré fejlődő Gorsium Régészeti Parkban. Interaktív gyermekműsorral, a közönségkedvenc Buch Tiborral és a hegedűvirtuóz Horváth Emivel, valamint a Duo RedWhite csellóművésznőivel is találkozhatunk.

A Tác-Gorsium Nyár programsorozata június 24-én 10 órakor egy gyerekműsorral kezdődik, Tűzkő Sándor színművész Sündisznó címmel tart interaktív előadást a kicsiknek, akiket a műsor után rétessel és üdítővel vendégelnek meg. Július 8-án 18 órától a Duo RedWhite csellóművésznői kortárs zeneműveket adnak elő, és a zenei élményeket borkóstolóval fűszerezik meg, Július 15-én 16 órától Buch Tibor színművész, a hegedűvirtuóz Horváth Emi és gordonkaművész testvére, Horváth Péter lépnek fel Gorsiumban, az operettmixet szintén borkóstoló zárja. A programok nem a szabadtéri színházban, hanem a régészeti park különböző részein zajlanak majd.

Az idei Tác-Gorsium Nyár programjairól tartott sajtótájékoztatón Belényesy Károly, a Szent István Király Múzeum szakmai igazgatója örömét fejezte ki, hogy a programok kapcsán át tudják adni a régészeti parkot annak a közösségnek, akik számára korábban csak kiállításokat szolgáltattak. Elmondta, hogy

a nyári programsorozat nagy előrelépés a múzeum életében és egy olyan tradíció szándéka, amit szeretnének kiterjeszteni a többi múzeumi intézményre is.

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője köszönetet mondott a Gorsium Régészeti Parknak, hogy befogadja ezeket a programokat.

Kovács Loránd Olivér, a SZIKM Gorsium Régészeti Park szakmai vezetője a civilekkel való együttműködés jelentőségéről is szólt, amelynek egyik része a programok szervezése, de ugyanilyen fontos a park szolgáltatásainak folyamatos fejlesztése is. Igazi közösségi térré kezd válni Gorsium. Ezt erősítette meg Pletser Ádám, a programokat szervező Értékmentők Egyesület elnöke is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek